fbpx

Αυτά είναι όλα που πρέπει να γνωρίζεις για τους λιποδιαλύτες θα σου κάνουν καλό!

Αυτά είναι όλα που πρέπει να γνωρίζεις για τους λιποδιαλύτες θα σου κάνουν καλό!

Οι λιποδιαλύτες μπορούν να ενισχύσουν αποτελεσματικά την απώλεια βάρους, όταν αυτοί χρησιμοποιούνται σωστά. Σαν πρώτο σας βήμα θα πρέπει να μάθετε να αποφεύγετε τις 5 ακόλουθες πιθανές παγίδες.

Σίγουρα έχετε ακούσει για τους λιποδιαλύτες, τα χάπια που μπορούν να αφανίσουν το λίπος από το σώμα σας, έτσι; Όχι ακριβώς. Οι λιποδιαλύτες είναι συμπληρώματα. Είναι σχεδιασμένοι με τα συστατικά που μπορούν πραγματικά να σας δώσουν μια επιπλέον ώθηση για να κάψετε λίπος. Δεν μπορούν όμως να αντικαταστήσουν μια σταθερή δίαιτα και ένα πρόγραμμα προπόνησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μήπως έχεις ξεπεράσει τα όρια σου στη προπόνηση; Δες πως μπορείς να προλάβεις τα χειρότερα!

 

Φανταστείτε τους λιποδιαλύτες σαν ένα πεδίο από το όπλο ενός ελεύθερου σκοπευτή, μόνο που εσείς προσπαθείτε να συρρικνώσετε τα λιπώδη κύτταρα. Η διατροφή είναι το όπλο, το βαρύ πυροβολικό, η άσκηση είναι η δύναμη πυρός, και οι λιποδιαλύτες μπορούν να σας βοηθήσουν λίγο περισσότερο για να κάψετε το λίπος πιο αποτελεσματικά. Οι λιποδιαλύτες όμως δεν έχουν αποτέλεσμα όταν γίνεται κατάχρηση. Συνήθως αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη τις ακόλουθες πέντε βασικές αρχές για την αποτελεσματική χρήση των λιποδιαλυτών με στόχο την απώλεια βάρους. Αν τις ακολουθήσετε, τότε επενδύοντας στους επόμενους λιποδιαλύτες μπορεί να δείτε επιτέλους τα αποτελέσματα που θα σας φέρουν κοντά στους στόχους σας.

 

Η διατροφή είναι το 80% για την επίτευξη απώλειας βάρους

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν πολλοί είναι να παίρνουν λιποδιαλύτες με τη σκέψη ότι αυτό και μόνο θα τους προσφέρει τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Πιστεύουν ότι είναι τα χάπια που θα τους δώσουν τη θαυματουργή λύση που εδώ και καιρό ψάχνουν. Ακολουθώντας, όμως μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων είναι το 80% της προσπάθειας σας. Αν καταφέρετε να παραμείνετε συνεπής με αυτό, τότε έχετε πετύχει το 80% των στόχων σας. Τα υπόλοιπα είναι η προπόνηση, και μια επιπλέον βοήθεια από τα συμπληρώματα.

Οι λιποδιαλύτες μπορεί να συμβάλουν στην ενίσχυση απώλειας λίπους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν ακολουθείτε μια σωστή διατροφή. Μπορούν να βοηθήσουν στην ενέργεια, να μειώσουν την όρεξη, να προωθήσουν το λίπος ως πηγή ενέργειας, και ακόμα να αυξήσουν το μεταβολισμό και τη θερμοκρασία σας, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν όμως παίρνετε λιποδιαλύτες και στη συνέχεια παραγγέλνετε μπέργκερς και πίτσες για τα γεύματά σας, τότε δεν πρόκειται να δείτε αποτελέσματα.

Ρίξτε μια καλή ματιά στη διατροφή σας και καθορίστε αν ταιριάζει με τους στόχους σας για απώλεια λίπους. Για να χάσετε λίπος και αποκτήσετε μία τονισμένη σωματική διάπλαση, θα πρέπει να καταναλώνετε ελαφρώς λιγότερες θερμίδες από το επίπεδο συντήρησης σας, παίρνοντας αρκετή πρωτεΐνη, και διατηρώντας άλλες καθαρές και υγιεινές διατροφικές συνήθειες με υδατάνθρακες αργής αφομοίωσης (σύνθετους), υγιεινά λίπη, και πολλά φρέσκα λαχανικά. Όταν αισθανθείτε σίγουροι για τον έλεγχο της διατροφή σας μπορείτε να ξεκινήσετε για την εξερεύνηση ενός συμπληρώματος που θα υποστηρίξει τον στόχο σας.

 

Οι προσδοκίες θα καθορίσουν την επιτυχία σας

Προσπαθήστε να είστε ρεαλιστικοί με τις προσδοκίες σας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας ένα λιποδιαλύτη, θα είναι σε θέση να εξαφανίσουν κιλά λίπους σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αυτό όμως δεν θα συμβεί.

Ενώ μπορεί να βελτιωθεί το ποσοστό της απώλειας λίπους σας, δεν πρόκειται να χάσετε τεράστιες ποσότητες λίπους μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιείτε κάποιο συμπλήρωμα. Να θυμάστε: Ένα ασφαλές ποσοστό απώλειας λίπους είναι μέχρι 2 κιλά την εβδομάδα. Κάποια στιγμή, όμως το σώμα σας θα χτυπήσει ένα πλατό όπου η απώλεια λίπους θα μειωθεί ή θα σταθεροποιηθεί.

Εάν χάνετε βάρος πολύ γρήγορα, είτε με λιποδιαλύτες είτε όχι, είναι πιθανό να χάνετε μυϊκή μάζα. Εάν συμβαίνει αυτό τότε θα πρέπει να επανεξετάσετε το σχέδιο απώλειας βάρους σας.

Γράψτε κάτω τις προσδοκίες σας για απώλεια βάρους από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα. Όταν συναντήσετε αυτούς τους μικρούς στόχους, θα σας δοθεί περισσότερο κίνητρο βλέποντας μεγαλύτερα αποτελέσματα στο πρόγραμμά σας. Με τη βοήθεια ενός λιποδιαλύτη, η απώλεια λίπους σας θα μείνει στη σωστή πορεία.

 

 ‘Περισσότερα’ δεν σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα

Οι λιποδιαλύτες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να σας δώσουν τις κατάλληλες δόσεις των διαφόρων συστατικών που θα υποστηρίξουν την απώλεια βάρους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παίρνοντας περισσότερα συστατικά, θα δείτε περισσότερα αποτελέσματα. Οι κατασκευαστές συμπληρωμάτων προτείνουν οδηγίες χρήσης και ποσότητας , ώστε να μπορείτε να έχετε ένα τρόπο μέτρησης της δόσης που θα δουλέψει καλύτερα για εσάς.

Είναι πάντα προτιμότερο να ξεκινήσετε με τη χαμηλότερη δόση που αναγράφεται στη συσκευασία και να παραμείνετε σε αυτή τη δόση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια μπορείτε να καθορίσετε αν χρειάζεται να αυξήσετε τη δόση, εάν αυτό αναγράφεται στη συσκευασία. Αν το προϊόν καταγράφει μόνο μια μερίδα, τότε θα πρέπει να παραμείνετε σε αυτή την ποσότητα.

 

Μην το παρακάνετε με την καφεΐνη

Εάν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα χωρίς ένα φλυντζάνι καφέ και πίνετε ακόμα τρεις με τέσσερις κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να είστε προσεκτικοί με την επιλογή ενός λιποδιαλύτη. Οι περισσότεροι από αυτούς, εκτός και αν αναφέρεται στη συσκευασία, περιέχουν καφεΐνη ή κάποια παρόμοια διεγερτική ουσία. Αν θα πάρετε ένα διεγερτικό λιποδιαλύτη τότε προσέξτε τη συνολική πρόσληψη καφεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ενώ σίγουρα θα αγαπήσετε τα αναζωογονητικά οφέλη από μια τέτοια υψηλή πρόσληψη καφεΐνης , αν όμως αναμείξετε λιποδιαλύτες με πολλά φλιτζάνια καφέ ή οποιαδήποτε άλλα καφεϊνούχα ποτά, πολύ πιθανό να νιώσετε αντίθετα αποτελέσματα. Θα μπορούσατε να αισθανθείτε ευκολότερα κόπωση και να εμποδίσει τη γρήγορη ανάρρωση από την προπόνηση. Αυτό στην τελική ισοδυναμεί με πιο αργά αποτελέσματα.

Έτσι, ενώ πιστεύετε ότι ο συνδυασμός του καφέ και των λιποδιαλυτών θα σας βοηθήσει να δείτε γρήγορα αποτελέσματα, στην ουσία αυτό θα καταργήσει τα θετικά αποτελέσματα των λιποδιαλυτών από την υπερβολική διέγερση σου σώματος σας. Προτιμήστε να στραφείτε σε ντεκαφεϊνέ καφέ, όταν χρησιμοποιείτε λιποδιαλύτες, ή τουλάχιστον καταναλώστε ντεκαφεϊνέ κοντά στην ώρα που θα πάρετε το λιποδιαλύτη. Με αυτό τον τρόπο δεν θα πάρετε μια υπερβολική δόση καφεΐνης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πριν ακόμα να ξεκινήσετε τους λιποδιαλύτες, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά γύρω μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Υπάρχει μια ποικιλία διαφόρων προϊόντων που είναι διαθέσιμα για χρήση, έτσι είναι σημαντικό να μην αρπάξετε το πρώτο που θα βρείτε μπροστά σας χωρίς να εξετάσετε τις διαφορές μεταξύ όλων.

 

Μετρήστε τα αποτελέσματα

Μόλις επιλέξετε τον λιποδιαλύτη που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, δώστε προθεσμία δύο με τρεις εβδομάδες προτού αξιολογήσετε την πρόοδο. Κάποια άτομα αντιδρούν καλύτερα σε ορισμένα συστατικά λιποδιαλυτών, οπότε αυτό που λειτουργεί αποτελεσματικότερα για κάποιο άτομο μπορεί να μην λειτουργήσει κατ‘ ανάγκην το ίδιο και για κάποιο άλλο. Εάν διαπιστώσετε μετά από μερικές εβδομάδες , ότι δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που περιμένατε, τότε σκεφτείτε να στραφείτε σε κάποιο άλλο προϊόν. Με την παρακολούθηση της προόδου σας, συγκρίνετε προϊόντα και βρείτε αυτό που είναι ιδανικό για σας.

Σε γενικές γραμμές, αν έχετε κολλήσει σε μία δίαιτα και ένα πρόγραμμα προπόνησης για απώλεια λίπους, γράψτε τις προσδοκίες σας (να θυμάστε να είστε ρεαλιστές), πάρτε ένα λιποδιαλύτη σύμφωνα με τις οδηγίες, μην το παρακάνετε με τα διεγερτικά, και μετρήστε την πρόοδο σας. Θα διαπιστώσετε ότι τα συμπληρώματα για την προώθηση απώλειας λίπους μπορούν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε προϊόν στην αγορά έχει ακριβώς την ίδια ποιότητα. Χρειάζεται κάποια έρευνα ώστε να βρείτε τον κατάλληλο λιποδιαλύτη.

 

ΠΗΓΗ: Bodybuilding.com