fbpx

Έτσι θα αποφύγεις τις παγίδες του lockdown που απειλούν την μπαταρία της μηχανή σου

Έτσι θα αποφύγεις τις παγίδες του lockdown που απειλούν την μπαταρία της μηχανή σου

Στο lockdown εν μέσω του χειμώνα που διανύουμε η μπαταρία της μοτοσικλέτας σου κινδυνεύει ίσως περισσότερο από  οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα. Και δεν είναι απαραίτητο ότι θα καταστραφεί από την ακινησία, μπορεί να καταστραφεί και από την ελάχιστη και διακοπτόμενη κίνηση!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι 2 σημαντικά που πρέπει να κάνεις πριν ακινητοποιήσεις τη μηχανή σου στο lockdown

 

Η μια παγίδα που μπορεί να καταστρέψει την μπαταρία είναι αν κυκλοφορείς τη μοτοσικλέτα σου μόνο για τα απαραίτητα ψώνια. Δηλαδή αν πηγαίνεις σούπερ μάρκετ και σε άλλα μαγαζιά τροφίμων και η μηχανή κινείται για ελάχιστα χιλιόμετρα και μάλιστα διακοπτόμενα, δηλαδή σταμάτα – ξεκίνα. Αυτή η χρήση είναι η χειρότερη που μπορείς να κάνεις στη μπαταρία της μηχανής σου.

Ακόμα και αν δουλεύεις και η εργασία σου είναι πολύ κοντά στη κατοικία σου, πάλι συμβαίνει το ίδιο.

Πως θα προστατεύσεις την μπαταρία της μηχανής σου ειδικά αν έχεις μοτοσικλέτα που είναι δύσκολο, έως και αδύνατο να τη βγάλεις και να τη βάλεις σε φορτιστή;

Ένας τρόπος είναι να βάζεις μπροστά τον κινητήρα στο ρελαντί, όμως αυτό όχι απλά δεν είναι το καλύτερο αλλά θέλει και πολύ ώρα να φορτίσει!

Ο πιο σωστός τρόπος είναι αν πας για ψώνια ή να πας στη δουλειά σου και να φροντίσεις να οδηγήσεις τη μοτοσικλέτα σου για τουλάχιστον 15 συνεχόμενα λεπτά, ακόμα και αν κάνεις βόλτες στην ευρύτερη γειτονιά σου. Αυτός είναι ο ελάχιστος χρόνος που θα δώσει ζωή στη μπαταρία σου.