fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να ανεχτείς τη ζήλια της

Έτσι θα καταφέρεις να ανεχτείς τη ζήλια της

Όλες γυναίκες ζηλεύουν είτε λίγο είτε… πολύ, τόσο που γίνονται ανυπόφορες. Η ζήλια όμως δεν έχει να κάνει με το πόσο την αγαπάς και θες να είσαι μαζί της.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι λες στην νυν ότι μιλάς ακόμα με την πρώην!

 

Η ζήλια όμως σπάει νεύρα και για να καταφέρεις να επιβιώσεις στη σχέση σας θα πρέπει αν δράσεις. Και δράση σίγουρα δεν σημαίνει καυγάς αλλά …πολιτική!

Δες πως μπορείς να το μεθοδεύσεις:

 

  1. Βοήθησε την να αποκτήσει αυτοπεποίθηση

Ένας από τους πιο βασικούς λόγους που μπορεί να κάνει μια γυναίκα να ζηλεύει είναι το ότι μπορεί να έχει ανασφάλειες με τον εαυτό της. Όλα ξεκινούν από τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας, οπότε εάν η γυναίκα δεν έχει καλές σχέσεις με τον εαυτό της, τότε δε θα έχει και καλές σχέσεις μαζί σου. Αν λοιπόν έχει ανασφάλειες και χαμηλή αυτοπεποίθηση βοήθησε την να το ξεπεράσει. Σε τέτοια θέματα βέβαια μόνο η ίδια μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της, όμως εσύ μπορείς να της δίνεις ένα έξτρα σπρώξιμο. Κάνε της κοπλιμέντα και επισήμανε της πόσο σου αρέσει και πόσο την θέλεις. Ώθησε την να κάνει πράγματα για τον εαυτό της καθώς έτσι θα αναγνωρίσει την αξία της και θα αγαπήσει τον εαυτό της λίγο παραπάνω!

 

 

  1. Προσπάθησε να βρεις τη …πηγή της ζήλιας

Για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα πρέπει να εντοπίσεις πρώτα τις ρίζες του. Μέσα από συζήτηση ή από δικιά σου παρατήρηση προσπάθησε να καταλάβεις πότε και γιατί ζηλεύει. Αναρωτήσου αν δίνεις εσύ κάποιο δικαίωμα ή αν έχει κάποιο δίκιο για αυτήν της τη συμπεριφορά. Αφού εντοπίσεις τους λόγους που ζηλεύει η αγαπημένη σου, αναζήτησε λύσεις για να το αποφύγεις αυτό και κάνε τις απαραίτητες αλλαγές. Για παράδειγμα αν ζηλεύει που έχεις γυναίκες φίλες μπορείς να της εξηγήσεις ακριβώς τη σχέση σου με εκείνες ή να την πάρεις μαζί σου κάποια φορά που θα βγεις με τις φίλες σου για να δει η ίδια ότι δεν πρόκειται για κάτι περίεργο.

 

  1. Μην της κρύβεις τίποτα

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι υπερβολικά κλειστός και μυστικοπαθής με τη σύντροφο σου. Όσο λιγότερα ξέρει η γυναίκα για εσένα τόσο περισσότερες αμφιβολίες και ασφάλειες θα έχει, άρα θα της είναι ευκολότερο και να ζηλέψει. Μην κρατάς μυστικά και μίλα για τα πάντα μαζί της. Παίρνε πρωτοβουλία και ξεκίνα συζητήσεις ώστε να μάθει περισσότερα για εσένα και να καταφέρει να σε εμπιστευτεί πλήρως. Μοιράσου τον τρόπο σκέψης σου και μάθε για τον δικό της. Αυτή η βαθιά επικοινωνία θα πάει τη σχέση σας σε ένα άλλο επίπεδο και η γυναίκα θα νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

 

  1. Μην θυμώνεις

Αν μια γυναίκα δείχνει ή σου λέει ότι ζηλεύει πρέπει να μείνεις ψύχραιμος. Αν θυμώσεις θα την γεμίσεις περισσότερες ανασφάλειες και θα πιστεύει τα χειρότερα. Αντίθετα αν παραμείνεις ήρεμος θα καταλάβει ότι δεν έχεις να κρύψεις κάτι και είσαι ανοιχτός στο να το ξεπεράσετε μαζί. Μην την αποπαίρνεις και δείξε ότι είσαι χαλαρός και άνετος με όλο αυτό. Η αυτόματη αντίδραση να υπερασπιστείς τον εαυτό σου μπορεί να σε οδηγήσει σε φωνές και σύγχυση οπότε πάρε λίγο χρόνο και δείξε κατανόηση στην αγαπημένη σου. Άκου τι έχει να σου πει και άσε την να εκφράσει τη ζήλια της για να καταλάβεις και εσύ από που πηγάζει.

 

  1. Κάνε την να νιώθει ξεχωριστή

Όση αυτοπεποίθηση κι αν έχει μια γυναίκα πάντα θα θέλει την επιβεβαίωση. Τόσο για να είναι σίγουρη ότι προχωράει με το σωστό άτομο, όσο και για να νιώσει η ίδια όμορφα. Ίσως για να μην ζηλεύει πρέπει απλά να της υπενθυμίζεις ότι την αγαπάς και ότι είναι ξεχωριστή για εσένα. Να εκφράζεις τα συναισθήματα σου για εκείνη, να της κάνεις κοπλιμέντα και να της δίνει να καταλάβει ότι μόνο για εκείνη νοιάζεσαι. Το να έχεις πάντα χρόνο για εκείνη όπως και ο τρόπος που τη κοιτάς και φέρεσαι σε εκείνη μπροστά σε άλλους μπορεί να γεμίσει σιγουριά μια γυναίκα. Φρόντισε λοιπόν με τον τρόπο σου να της υπενθυμίζεις συνεχώς ότι είναι μοναδική!

 

  1. Πέρνα περισσότερο χρόνο μαζί της

Αν περνάς λιγοστό χρόνο με την αγαπημένη σου πολύ πιθανό να υπάρχει ένα αβέβαιο κλίμα μεταξύ σας. Πέρνα λοιπόν περισσότερο χρόνο μαζί της τόσο για να νιώθει περισσότερη σιγουριά όσο και για να δείξεις ότι θες να περνάς τον χρόνο σου μαζί της και όχι με άλλους και άλλες. Φρόντισε να συναντάς την αγαπημένη σου πιο συχνά ή να της μιλάς περισσότερο στο τηλέφωνο για να δει ότι τη σκέφτεσαι. Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο για εκείνη και τη σχέση σας και η ζήλια σίγουρα θα μειωθεί.