fbpx

Έτσι θα «χτίσεις» ώμους που θα αναδείξουν όλο το κορμί σου

Έτσι θα «χτίσεις» ώμους που θα αναδείξουν όλο το κορμί σου

Οι ώμοι αποτελούνται από δέκα μύες που ίσως δεν σου ..γεμίζουν το …μάτι. Όμως αν γυμναστούν σωστά απογειώνουν αμέσως τα χέρια, την πλάτη και τη μέση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως η τροχαλία σου κάνει τέλεια πλάτη

 

Οι δυνατοί ώμοι αναδεικνύουν ένα σώμα διότι κάνουν την μέση να φαίνεται πιο λεπτή, τα χέρια πιο μεγάλα και την πλάτη τριγωνική. Είναι μια ομάδα μυών που γυμνάζεται αρκετά πιο εύκολα και από την πλάτη και από το στήθος.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει ποικιλία ασκήσεων που μπορείς να κάνεις προκειμένου να έχεις τα «όπλα» που κάνουν τις γυναίκες να θέλουν να πέσουν στα στιβαρά σου χέρια.

 

 

Ασκήσεις για τους ώμους υπάρχουν πολλές, όμως είναι καλό να κάνεις τις έξι πιο βασικές, ειδικά στην αρχή και έπειτα εξειδικεύεις αν θέλεις με άλλες πιο ιδιαίτερες ασκήσεις.

Οι βασικές ασκήσεις για τους ώμους είναι:

  1. Εμπροσθολέμιες πιέσεις με μπάρα ή αλτήρες
  2. Οπισθολαίμιες πιέσεις με μπάρα
  3. Άρσεις μπάρας
  4. Εκτάσεις με αλτήρες
  5. Προτάσεις εναλλάξ με αλτήρες

Αν γυμνάζεις μια μυϊκή όμως κάθε μέρα τότε αυτές οι πέντε ασκήσεις είναι αρκετές αρκεί να γίνουν από 3 σετ των 10 – 8 επαναλήψεων η κάθε μια.

Αν όμως το πρόγραμμα σου είναι μικρότερο των πέντε ημερών τότε θα γυμνάσεις τους ώμους μαζί με τα χέρια. Δηλαδή θα κάνεις τρείς ασκήσεις ώμων και από άλλες τρεις ασκήσεις δικέφαλο και τρικέφαλο.