fbpx

Έτσι κάνεις το καλύτερο σπετσοφάι και το …τιμάς με κρασάκι!

Έτσι κάνεις το καλύτερο σπετσοφάι και το …τιμάς με κρασάκι!

Το σπετσφάι είναι ελληνικό-ιταλικό και διάσημο ανά τον κόσμο. Είναι και πολύ νόστιμο και εσύ συνήθως το απολαμβάνεις σε ταβέρνες. Γιατί όμως να μη ξέρεις να το κάνεις και να το απολαύσεις με καλό κρασί;

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις καλό λουκάνικο. Δεν είναι ανάγκη να είναι πικάντικο αλλά να έχεις ως βάση το βοδινό, το χοιρινό και το πρόβειο άντερο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις τα μακαρόνια με κιμά …θεϊκά!!!

 

Τα κομμάτια που θα κόψεις θα πρέπει να είναι μεγάλα αν θες να το κάνεις πραγματικά μερακλίδικο πρέπει να τα σωτάρεις σε βούτυρο.

Σπετσοφάι χωρίς πιπεριές δεν γίνεται. Πράσινες και κόκκινες, μαζί με το αλάτι το πιπέρι, το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο και το σκόρδο.

Οι μάστορες που το φτιάχνουν σε πήλινα σκεύη βάζουν και ολόκληρες πιπεριές μέσα αλλά δεν είναι must. Κάποιοι βάζουν και λίγη πάπρικα, αλλά αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχαστεί, είναι το ελαιόλαδο με τις δύο τριμμένες ντομάτες και μία κουταλιά πελτέ. Επειδή το σπετζοφάι, είναι από εκείνα τα φαγητά που χρειάζονται ένα καρβέλι ζεστό και τραγανό χωριάτικο ψωμί για να μπορέσεις να το απολαύσεις.

Θέλει χαμηλή φωτιά το σπετζοφάι και όσο περισσότερο αφήνεις τη σάλτσα να κάνει δουλειά, τόσο περισσότερο θα το απολαύσεις όταν έρθει η ώρα.