fbpx

Έτσι οι κρίκοι σου «χτίζουν» κορμί! (Video)

Έτσι οι κρίκοι σου «χτίζουν» κορμί! (Video)

Αν θέλεις να χτίσεις το τέλειο κορμί και έχεις κότσια τότε άρχισε να …παίζεις με τους κρίκους. Έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας αλλά και πολλά οφέλη για τη φυσική σου κατάσταση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι αθλητές της ενόργανης έχουν τα καλύτερα σώματα αφού γυμνάζουν όλο το σώμα.  Δεν είπαμε βέβαια να γίνεις σαν τον Πετούνια… όμως η προπόνηση θα σου αποφέρει μεγάλα οφέλη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν θες να χτίσεις τέλειες «φέτες» ποντάρισε στην …καθυστέρηση (Video)

 

Χρειάζεται όμως προσοχή, σταδιακή προσαρμογή και προσεκτικές κινήσεις για να μην τραυματιστείς (μην ξεχάσεις και την πούδρα για να μη γλιστρήσεις). Γιατί να γυμναστείς στους κρίκους;

 

 

Σου προσφέρουν πολλά οφέλη: Αναπτύσουν τη δύναμή σου, την ισορροπία, την ευλυγισία, τη σταθερότητα του κορμού και των αρθρώσεων, τον συντονισμό, ενώ αυξάνουν την οστική μάζα με αποτέλεσμα να αποφεύγεις κακώσεις και τραυματισμούς.

Έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας: Πολλές ασκήσεις που γίνονται στο πάτωμα ή σε δίζυγα ή σε μπάρα και σου φαίνονται πολύ εύκολες, θα σου φανούν πολύ πιο δύσκολες όταν τις κάνεις στους κρίκους, λόγω της αστάθειας που έχουν οι κρίκοι. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι βυθίσεις. Οι κρίκοι επειδή δεν είναι σταθεροί αυξάνουν τη δυσκολία της κάθε άσκησης βελτιώνοντας έτσι το μυϊκό σου σύστημα και σε δύναμη και σε μέγεθος, γυμνάζοντας το σώμα σου με τρόπο που δεν έχει συνηθίσει να δουλεύει. Επειδή ενεργοποιεί το μέγιστο αριθμό των μυϊκών ινών, εκτοξεύει και στα ύψη το μεταβολισμό. Αν μάλιστα ακολουθείς και άλιπη διατροφή κάνεις τρομερή γράμμωση.

Είναι τέλειοι για ώθηση και έλξη. Λόγω της μεταβλητής ρύθμισης του ύψους, μπορείς να κάνεις push-ups και pull-ups σε αυτούς και να γυμνάσεις αποτελεσματικά όλο το σώμα. Διάβασε σχετικά: Πώς θα κάνετε περισσότερα push ups από κάθε άλλη φορά;

 

 

Σου προσφέρουν υγιείς αρθρώσεις: Οι κρίκοι επιτρέπουν τη φυσική κίνηση των αρθρώσεων έτσι ώστε αυτό το είδος της προπόνησης να είναι λιγότερο πιεστικό για τους ώμους, τους καρπούς ή τους αγκώνες. Χρησιμοποιώντας τους κρίκους χρησιμοποιείς το βάρος του σώματός σου για να ρυθμίσεις την ένταση της άσκησης. Διάβασε σχετικά: 20 + 1 ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου: το απόλυτο όργανο εκγύμνασης είσαι εσύ!

Σου δίνουν απίστευτη ποικιλία: Δεδομένου ότι οι κρίκοι δεν είναι σταθεροί, τα χέρια μπορεί να κινηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις (προς τα εμπρός, προς τα πλάγια, σε κύκλους, κ.λπ.). Έτσι, η αστάθεια των κρίκων προκαλούν πολλές μυικές ομάδες μειώνοντας το χρόνο άσκησης, δουλεύοντας όλο το σώμα και εναλλάσσοντας ασκήσεις σε δευτερόλεπτα.