fbpx

Έτσι φτιάχνεις σωστά τους χυμούς που πίνεις για να μη σε φουσκώνουν

Έτσι φτιάχνεις σωστά τους χυμούς που πίνεις για να μη σε φουσκώνουν

Μπορεί να κάνεις διατροφή να πηγαίνεις καλά αλλά να βλέπεις τη κοιλιά σου …φουσκωμένη! Ένας λόγος που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι ο χυμός ή το smoothie που επέλεξες και έχεις αντικαταστήσει ένα γεύμα της ημέρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι τροφές που σου δίνουν ενέργεια και σε βοηθούν να χτίσεις το σώμα που θέλεις

 

Αν και αυτό φαίνεται σαν μια εξαιρετική τακτική για αδυνάτισμα στη θεωρία, στην πράξη μπορεί να σε φουσκώσει αν δεν επιλέξεις τα σωστά συστατικά αλλά και να σε γεμίσει με περισσότερες θερμίδες.

Δες πως μπορείς να φτιάξεις έναν  χυμό  που δεν θα σε φουσκώνει και θα σε κρατάει δυνατό:

 

Επίλεξε σωστά τη σωστή σκόνη πρωτεΐνης

Μία βασική αιτία που οι χυμοί σε φουσκώνουν είναι η σκόνη πρωτεΐνης που χρησιμοποιείς. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να διαβάσεις τη λίστα των συστατικών, ώστε να γνωρίζεις την πηγή της πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος περιέχει λακτόζη, η οποία μπορεί να προκαλέσει πεπτική δυσφορία σε κάποιους. Επιπλέον, ορισμένα άτομα είναι ευαίσθητα σε αλκοόλες σακχάρων, όπως ερυθριτόλη, σορβιτόλη, ξυλιτόλη και μαλτιτόλη. Αυτά προστίθενται συχνά σε σκόνες για να αποφευχθεί η προσθήκη ζάχαρης, που το εκτοξεύουν σε θερμίδες, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα. Αν ψάχνεις για μια καθαρή σκόνη πρωτεΐνης, ρίξε μια ματιά στις πιο υγιεινές πρωτεΐνες για απώλεια βάρους.

 

Κάνε τον χυμό πιο αλμυρό

Οι περισσότεροι χυμοί έχουν γλυκιά γεύση, χάρη σε όλα τα φρούτα που περιέχουν, αλλά η αλμυρή γεύση θα μπορούσε πραγματικά να είναι πιο ευεργετική. Ο βασιλικός βοηθά στη μείωση των αερίων και του φουσκώματος, ενισχύοντας την αντιφλεγμονώδη δράση. Εάν αυτό το μυρωδικό δεν σου αρέσει σκέψου το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά, όπως το καγιέν. Αυτά θεωρούνται συστατικά αποτοξίνωσης και αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας.

 

Άλλαξε το γάλα

Το αγελαδινό γάλα μπορεί να κάνει το smoothie σου πιο κρεμώδες, αλλά μπορεί να αναστατώσει το στομάχι σου και να προκαλέσει φούσκωμα. Το γάλα περιέχει λακτόζη, η οποία είναι δύσκολη για πολλούς να αφομοιωθεί, με αποτέλεσμα πόνο, φούσκωμα, αέρια και διάρροια. Αντ ‘αυτού, επίλεξε υποκατάστατα γάλατος όπως γάλα καρύδας, κάνναβης, αμυγδάλου ή βρώμης ως βάση για το smoothie, τα οποία δεν περιέχουν λακτόζη.

 

Πρόσθεσε τροφές που παρέχουν πεπτικά ένζυμα

Παρατηρείς ότι η κοιλιά σου φουσκώνει μετά το φαγητό, επειδή το σώμα μας εργάζεται υπερωρίες για να αφομοιώσει τα τρόφιμα. Η περίοδος απόκρισης είναι διαφορετική και ο στόχος είναι να επιλέξεις συστατικά για το smoothie που επιταχύνουν τη διαδικασία. Πρόσθεσε φρέσκο ανανά ή παπάγια στο μείγμα, καθώς περιέχουν πεπτικά ένζυμα που θα σε βοηθήσουν να αφομοιώνεις τα συστατικά πιο αποτελεσματικά. Τόσο η βρομελίνη όσο και η παπαΐνη – τα ένζυμα που βρίσκονται σε αυτά τα φρούτα – τυχαίνει να είναι ιδιαίτερα ικανά στη διάσπαση των πρωτεϊνών. Έτσι, θα μειώσουν και το φούσκωμα.

 

Πρόσεξε την υφή

Καθώς φτιάχνεις το smoothie σου πρόσεχε την υφή του: είναι πηκτό ή περισσότερο υγρό; Ο στόχος σου πρέπει να είναι ο τελευταίος, να είναι υγρό. Βεβαιώσου ότι το smoothie περιέχει αρκετό υγρό, ώστε να μπορείς να το πιεις, όχι να το φας! Ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνεις το smoothie μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να αποφύγεις το φούσκωμα καθώς θα φύγει από το στομάχι σου πιο γρήγορα.

 

Βάλε κάλιο

Μια άλλη αιτία φουσκώματος είναι η ανισορροπία του νατρίου. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι Έλληνες τρώνε περισσότερο αλάτι από τη συνιστώμενη ημερήσια τιμή, αυτό είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Πώς μπορείς να καταπολεμήσεις αυτήν τη συνήθεια; Με τροφές πλούσιες σε κάλιο που εξισορροπούν το νάτριο και έτσι, μειώνουν το φούσκωμα. Φυτικές πηγές καλίου που είναι εξαιρετικές προσθήκες στα smoothies είναι οι μπανάνες, το αβοκάντο, το πεπόνι, το σπανάκι, τα ακτινίδια και το νερό καρύδας.

 

Ρίξε σπόρους chia

Εάν έχεις την τάση να πεινάς συνεχώς ένα smoothie μπορεί να σου αρέσει αλλά να μη σε χορταίνει. Αυτό μπορείς να το αντιστρέψεις επιλέγοντας τα σωστά συστατικά που θα σε χορτάσουν. Επίλεξε να ρίξεις σπόρους chia, δεδομένου ότι είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Εκτός από το ότι περιορίζουν τη λιγούρα, χρησιμοποιούνται επίσης για να ενισχύσουν την απόδοση ενέργειας και άσκησης, η οποία θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα.

 

Προτίμησε φρούτα με χαμηλή φρουκτόζη και παράλειψε τα γλυκαντικά

Παρόλο που η φρουκτόζη βρίσκεται φυσικά στα φρούτα, μπορεί να διαταράξει την πέψη, προκαλώντας φούσκωμα. Γι ‘αυτό προτίμησε φρούτα με χαμηλότερη φρουκτόζη, όπως μπανάνες, βατόμουρα, φράουλες, βατόμουρα, ανανά, πεπόνια και ακτινίδια για να το αποφύγεις.

Περιόρισε τα φρούτα με υψηλή φρουκτόζη, όπως μήλα, σταφύλια και αχλάδια στα smoothies σου. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να παραλείψεις τυχόν πρόσθετα γλυκαντικά. Ακόμα και τα φυσικά γλυκαντικά, όπως το μέλι και η αγαύη, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη.