fbpx

Αν έχεις μέσα σου τον ρομαντισμό μάθε πότε είναι καλό να το αποκαλύψεις!

Αν έχεις μέσα σου τον ρομαντισμό μάθε πότε είναι καλό να το αποκαλύψεις!

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να θαυμάζεις ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα είναι δείγμα ρομαντισμού και ας εσύ το αρνείσαι θέλοντας να το παίξεις σκληρός! Είσαι ρομαντικός λίγο ή πολύ πάρτο απόφαση, όμως μάθε πότε είναι καλό να το αποκαλύψεις ή να το επιβεβαιώσεις!

Άντρας είσαι είπαμε! Σκληρός είσαι, όπως ο κάθε άντρας, όμως όλοι μας έχουμε λίγο ή πολύ τον ρομαντισμό μέσα μας και ας το αρνούμαστε όταν μας ανακαλύψει εκείνη να …χανόμαστε σε ένα ηλιοβασίλεμα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι ηλικίες που αποτελούν ορόσημο στη ζωή του κάθε άντρα

 

Ο κάθε άνθρωπος πέρα από το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του, διαμορφώνεται και από τα βιώματά του. Άλλοι άνθρωποι περνούν δύσκολα και μαθαίνουν να επιβιώνουν μέσα από μια πιο σκληρή ματιά απέναντι στη ζωή, ενώ άλλοι –παρά τις όποιες δοκιμασίες τους- δεν μπορούν να  σταματήσουν να αναζητούν το καλό ανάμεσα σε ό,τι τους τυχαίνει.

Ο ρεαλισμός διατηρεί το άτομο προσγειωμένο, επιφυλακτικό και σε ετοιμότητα για οτιδήποτε κρύβεται πίσω από το προφανές και το «ανυποψίαστο». Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται –κατά τους ρεαλιστές- ο αιφνιδιασμός, η ματαίωση και η πιθανότητα να πληγωθούν βαθιά. Η νοοτροπία αυτή τους παρέχει ασφάλεια, σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Αναζητούν και βλέπουν τα πράγματα ως έχουν, χωρίς δικαιολογίες, επεξηγήσεις ή ενσυναίσθηση.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι ρομαντικοί. Εκείνοι που φιλτράρουν τα πάντα μέσα από το συναίσθημα, τόσο το δικό τους όσο και των άλλων. Εκείνοι που (υπερ)αναλύουν, που ψάχνουν για δικαιολογίες, ελαφρυντικά, εναλλακτικές ερμηνείες. Εκείνοι που πρωτίστως αναζητούν την καλή εκδοχή, το καλό σενάριο ή την απάντηση που θα εξηγήσει «καλύτερα» τη συμπεριφορά των άλλων. Ο ρομαντισμός τους μπορεί να είναι ικανός να «διαστρεβλώσει» την αντίληψή τους για την πραγματικότητα.

Παρόλο όμως που το γνωρίζουν αυτό, δεν είναι διατεθειμένοι να δουν αλλιώς τη ζωή. Έχουν μάθει έτσι ή το αισθάνονται ως «φύση» τους και δεν μπορούν να το αλλάξουν. Δίνουν πολλές ευκαιρίες στους άλλους, συγχωρούν εύκολα και παλεύουν για την αθωότητα του άλλου μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Πολλές φορές αισθάνονται ότι δεν τους καταλαβαίνουν οι γύρω τους και δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τους ρεαλιστές, τους πραγματιστές που αμφισβητούν την αλήθεια και την κοσμοθεωρία τους.

Δηλαδή ρομαντικός είναι αυτός που κυνηγάει χίμαιρες, αυτός που ψάχνει την ειδυλλιακή αγάπη και βλέπει όλα τα χαρίσματα που υπάρχουν στο άτομο που τον ενδιαφέρει; Τελικά βλέπει πραγματικά τα προτερήματα που έχει ή απλώς αυτά που “αυτός” θέλει να έχει;

Ένα ερώτημα είναι αν αρέσουν οι ρομαντικοί άντρες στις σημερινές γυναίκες. Μάλλον όχι, γιατί δεν μπορούν να αντέξουν ούτε οι ίδιες τον εαυτό τους σήμερα, πόσο μάλλον το βάρος της συναισθηματικής ομορφιάς που τους προσάπτει ο εκάστοτε κυνηγός της ειδυλλιακής αγάπης, ξεσηκώνοντας θύελλες στην γαληνή της πραγματικότητας που νομίζουν ότι βιώνουν.

Με απλά λόγια, αν είσαι ρομαντικός αυτό το συναίσθημα δείξτο μόνο σε εκείνην που θα αποφασίσεις ότι θα περάσετε μια ζωή μαζί. Στις άλλες απλώς λέγε όταν βλέπεις το ηλιοβασίλεμα ότι νυχτώνει και πρέπει να ανάψετε το φώς!