fbpx

Αν θέλεις να κάνεις το νοστιμότερο κρέας μάθε τα μυστικά της …λαδόκολας!

Αν θέλεις να κάνεις το νοστιμότερο κρέας μάθε τα μυστικά της …λαδόκολας!

Δεν έχει σημασία τι είδους κρέας σου αρέσει, όλα όμως τα είδη κρέατος μπορούν να γίνουν καταπληκτικά νόστιμα και μάλιστα χωρίς να κουραστείς σχεδόν καθόλου!

Το κολπάκι λέγεται: Λαδόκολλα! Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος, ξεκούραστος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος μαγειρέματος!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις το μοσχαρίσιο συκώτι μια γευστική γκουρμεδιά!

 

Το κρέας μαγειρεύεται  στους χυμούς και τους ατμούς του και κρατά τα αρώματα, τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά τους χωρίς να χρειάζονται την προσθήκη λιπαρών.

Μάλιστα, για το ψήσιμο στη λαδόκολλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη και κατεψυγμένο κρέας χωρίς απαραίτητα να το ξεπαγώσεις!

 

Μάθε τα μυστικά:

Τα φαγητά που ψήνονται σε λαδόκολλα είναι συνήθως ατομικές μερίδες, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο!

Κάποια τρόφιμα, κυρίως τα κρεατικά, πρέπει να μαριναριστούν για περισσότερη νοστιμιά.

Για να εντυπωσιάσεις μέτρησε μερίδες και κόψε αντίστοιχα κομμάτια λαδόκολλας και βάλε μέσα το κομμάτι κρέας με τα ανάλογα μπαχαρικά!

Τα φύλλα λαδόκολλας μπορεί να είναι παραλληλόγραμμα, πουγκιά ή τυλιγμένα σαν «καραμέλα», δηλαδή ένα ρολό δεμένο στις δύο άκρες του με σπάγκο μαγειρικής.

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα βασίζεται στην τεχνική της γαλλικής κουζίνας που ονομάζεται “en papillotte” (αν παπιγιότ)

Όσο μεγάλο και αν είναι το κομμάτι κρέας (αν δεν θέλεις να το κάνεις μερίδες) το βάζεις σε διπλό κομμάτι λαδόκολλα μαζί με τα μπαχαρικά του. Φρόντισε να το τυλίξεις καλά με τη λαδόκολλα και να το δέσεις με τον ειδικό σπάγγο ψησίματος. Ο στόχος είναι να μην σχιστεί η λαδόκολα κατά το ψήσιμο, επομένως μπορείς να βάλεις και τρία κομμάτια!

Το περιτύλιγμα της λαδόκολλας πρέπει να είναι χαλαρό, αλλά το περιεχόμενο πολύ καλά κλειστό, για να ψηθεί το φαγητό στους ατμούς που δημιουργούνται.

Βάζεις στο ταψί λίγο νερό ή κρασί!

Ψήνεις πάντα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του τροφίμου, το μέγεθος των κομματιών, καθώς και το αν είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο.

Για το κρέας σε μερίδες θα χρειαστείς 25-30 λεπτά ψησίματος, ενώ για ένα μεγάλο κομμάτι κρέας περίπου μιάμιση ώρα!