fbpx

Αν θες καλοσχηματισμένους κοιλιακούς μάθε το ποσοστό λίπους που πρέπει να έχεις!

Αν θες καλοσχηματισμένους κοιλιακούς μάθε το ποσοστό λίπους που πρέπει να έχεις!

Για να χτίσεις γραμμωμένους κοιλιακούς δεν είναι καθόλου εύκολο. Και εχθρός των κοιλιακών δεν είναι άλλος από το λίπος! Αν θέλεις λοιπόν να φανούν οι κοιλιακοί σου σίγουρα πρέπει να ρίξεις το λίπος στο σώμα σου.

Ανακάλυψε λοιπόν πόσο λίπος πρέπει να χάσεις για να φανούν οι κοιλιακοί σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα ελέγξεις τα νεύρα σου όταν κάνεις σκληρή διατροφή ή δίαιτα

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι πρωταθλητές του bodybuilding έχουν κάτω από 5% λίπος, ενώ οι επαγγελματίες αθλητές σε απαιτητικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, στίβο, τένις, κολύμβηση) έχουν κάτω από 10%. Ασκούμενοι γυμναστηρίου ή ερασιτέχνες αθλητές είθισται να έχουν κάτω από 15-20%, ποσοστό επαρκές για να δει κάποιος τους κοιλιακούς του στον καθρέφτη.

Σημειωτέον ότι μπορεί δυο ασκούμενοι με το ίδιο ποσοστό λίπους,π.χ. 15%, να μην φαίνονται να έχουν τα ίδια επίπεδα γράμμωσης. Αυτό συμβαίνει, διότι η εμφάνιση των κοιλιακών εξαρτάται και από τον σωματότυπο (ενδόμορφος, εξώμορφος, μεσόμορφος) και από την κατανομή του λίπους.

Στου άντρες το μεγαλύτερο ποσοστό λίπους συσσωρεύεται στην κοιλιά. Επειδή όμως δε μπορείς να χάσεις λίπος στοχευμένα από ένα σημείο, πρέπει να ρίξεις το συνολικό ποσοστό λίπους στο σώμα σου.

Συγκεκριμένα, αν και ένα ποσοστό λίπους 18-24% θεωρείται φυσιολογικό, το πιθανότερο είναι να μην επιτρέψει στους κοιλιακούς σου να είναι εμφανείς.

Αν ρίξεις το λίπος σου στο 15% τότε οι επάνω κοιλιακοί θα αρχίσουν να διακρίνονται. Όπως ξέρεις, οι κάτω κοιλιακοί είναι οι πιο δύσκολοι να φανούν.

Για τους πιο σκληροπυρηνικούς λοιπόν που θέλουν να έχουν ένα καλοσχηματισμένο six pack το λίπος θα πρέπει να κυμαίνεται στο 6-13%.