fbpx

Αυτά είναι τα υπέρ και τα κατά της χρήσης του κινητού στην outdoor προπόνηση

Αυτά είναι τα υπέρ και τα κατά της χρήσης του κινητού στην outdoor προπόνηση

Παίρνεις το κινητό τηλέφωνο στην outdoorπροπόνηση που κάνεις; Πολλοί το κάνουν, άλλοι όμως όχι γιατί φοβούνται ότι θα  τους αποσπάσει την προσοχή! Όμως το κινητό είναι μια συσκευή που μπορεί να σε βοηθήσει στην προπόνηση, μπορεί όμως και όχι. Βασικά από σένα εξαρτάται πως θα το χρησιμοποιήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι ανεβάζεις απλά την απόδοση και τη διάθεση για προπόνηση

 

Σύμφωνα με την πολυεθνική εταιρία επαγγελματικών υπηρεσιών Deloitte, ο μέσος Αμερικάνος ελέγχει το κινητό του 47 φορές την ημέρα και ξοδεύει σχεδόν καθημερινά 3 ώρες σε αυτό κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στη χώρα μας.

Επομένως αξίζει ή όχι να παίρνεις το κινητό μαζί σου στη προπόνηση; Ας δούμε τα υπέρ και τα κατά:

ΥΠΕΡ

  • Μπορείς να ακούς μία λίστα αγαπημένων τραγουδιών που έχεις αποθηκευμένη στο τηλέφωνό. Μελέτες έχουν δείξει πως ακούγοντας μουσική κατά τη διάρκεια της προπόνησης ενισχύεται η απόδοσή και βελτιώνεται η διάθεσή. Σύμφωνα με τον ερευνητή MatthewStork η μουσική αποτελεί στρατηγική που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση των ανθρώπων σε μια διαλειμματική προπόνηση. Είναι κάτι σαν κίνητρο για την επιτυχία της, που προσφέρει οφέλη όχι μόνο σε αυτή αλλά και σε άλλου είδους προπονήσεις.
  • Μπορείς να ακούς τον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό που επίσης είναι κάτι που σε χαλαρώνει.
  • Χρήσιμο εργαλείο ειδικά για την διαλλειμματική προπόνηση είναι το χρονόμετρο που υπάρχει σε κάθε κινητό.
  • Χρήσιμο ακόμα είναι και το gps, όχι για να μη χαθείς αλλά μετρήσεις την απόσταση και τον χρόνο που κάνεις για να τη διανύσεις. Έτσι ελέγχεις αν είσαι σταθερός στην απόδοση σου.
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλές από τις υπάρχουσες εφαρμογές fitnessπου υπάρχουν στο διαδύκτιο που θα σε βοηθήσουν στην προπόνηση.

 

ΚΑΤΑ

  • Μπορεί να σου χαλάσει τον ρυθμό στην προπόνηση αν σε καλέσουν στο τηλέφωνο.
  • Μπορεί να σου διαλύσει εντελώς την προπόνηση αν πιάσεις συζήτηση με μηνύματα και αναγκαστείς να σταματήσεις.
  • Αν δεις ένα ωραίο τοπίο και σταματήσεις να το βγάλεις φωτογραφία.

 

Σε γενικές γραμμές είναι θέμα αυτοσυγκράτησης. Αν δεν έχεις αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία στην προπόνηση ακόμα και αν δεν έχεις κινητό κάποιον τρόπο θα βρεις να …λουφάρεις.

Τα πλεονεκτήματα που σου προσφέρει το κινητό στην προπόνηση είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα αρκείς βέβαια να το αξιοποιήσεις σωστά!