fbpx

Επίδειξη ισχύος του Max σε έναν χαλαρό Lewis στο πρωτάθλημα της φαιδρότητας!

Επίδειξη ισχύος του Max σε έναν χαλαρό Lewis στο πρωτάθλημα της φαιδρότητας!

Ο Max Verstappen δεν δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει τη νίκη στο Grand Prix της Ολλανδίας μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του που τον αποθέωναν και με αυτό τον τρόπο πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, πάνω από τον Lewis Hamilton έστω με τρείς βαθμούς διαφορά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γέλασε και το …παρδαλο κατσίκι με τον αγώνα του Spa στην F1

 

Σε γενικές γραμμές πάντως το gp της Ολλανδίας δεν είχε… τρομερές συγκινήσεις, αλλά σε σχέση με το κωμικοτραγικό που είδαμε στο Spa ήταν απείρως καλύτερο. Αυτό βέβαια δεν σώζει τη γενικότερη εικόνα της F1 που στο σύνολο της είναι φέτος τραγική!

 

 

Ένα πρωτάθλημα που μετά την αλλαγή της ηγεσίας έγινε απόλυτα φαιδρό!

Αγωνιστικά ο Max aπό τις κατατακτήριες έδειξε ότι είναι ασυναγώνιστος. Η Mercedes και ο Lewis Hamilton έκαναν ό,τι μπορούσαν από πλευράς στρατηγικής και απόδοσης για να κερδίσουν τον αγώνα, αλλά ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing δεν τους άφησε περιθώριο. Ο Βρετανός πρωταθλητής περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, με τον team-mate του Valtteri Bottas να τερματίζει τρίτος.

Εκτός από μια σπουδαία νίκη μέσα στην πατρίδα του, ο Verstappen πέρασε εκ νέου πρώτος στη γενική βαθμολογία με διαφορά 3 βαθμών από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου. Τα επόμενα GP και ειδικά αυτό στη Monza το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η μάχη μεταξύ των δύο πιλότων φουντώνει όλο και περισσότερο.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Piere Gasly, φέρνοντας την AlphaTauri στην τέταρτη θέση, εμπρός από τον Charles Leclerc με Ferrari και τον Fernando Alonso με Alpine. O Carlos Sainz δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτα καλύτερο από την 7η θέση.

Το ολλανδικό circuit δεν επιτρέπει προσπεράσεις  λόγω της ιδιαίτερης χάραξής του, οπότε το θέαμα δεν ήταν το αναμενόμενο. O μοναδικός που έκανε κάτι το διαφορετικό ήταν ο Sergio Perez, ο οποίος αν και εκκίνησε από τα pit κατάφερε να περάσει όγδοος την καρό σημαία του τερματισμού. Δικαίως λοιπόν αναδείχθηκε οδηγός της ημέρας.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν Esteban Ocon με Alpine και ο Lando Norris με McLaren.