fbpx

Ηχηρές απουσίες κλονίζουν τη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Ηχηρές απουσίες κλονίζουν τη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

20 αυτοκινητοβιομηχανίες μετέχουν στην 68η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η οποία αναμένεται να διαρκέσει  από τις 12 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini

 

Συμμετέχουν οι παρακάτω εταιρείες με όλα τα νέα τους μοντέλα:

Audi, BMW, Ford, η Honda, οι κορεάτικες Hyundai, Kia, η Lamborghini, η Land Rover, η Mercedes – Βenz, η Mini, η Opel, η Porsche, η Renault, η Skoda και η Volkswagen, η Byton, η Cupra και η κινεζική Great Wall έχουν στήσει τα περίπτερα τους.

 

 

Από τη φετινή έκθεση απουσιάζουν οι μάρκες του ομίλου FCA (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Fiat, Jeep) της γαλλικής PSA (Citroen, DS, Peugeot), οι Ιάπωνες κατασκευαστές Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki, Toyota, όπως επίσης οι Aston Martin, Cadillac, Chevrolet, Rolls-Royce και Volvo.

 

 

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκίνητου αντιμετωπίζει τις αρνητικές συνέπειες από την οικονομική κρίση και τις προκλήσεις της διεθνούς αγοράς. Για πρώτη φορά στην ιστορία της καταγράφεται τόσο μεγάλος αριθμός απουσιών στο επίσημο πρόγραμμα της. Δυστυχώς, στη φετινή εκδήλωση η λίστα των απουσιών είναι μεγαλύτερη από την λίστα των συμμετοχών.

 

 

Ενας από τους λόγους είναι τα εξωπραγματικά κόστη συμμετοχής, αλλά και η αυξανόμενη σημασία της Κίνας ως τεράστια αγορά με προοπτικές, που υποχρεώνει τους κατασκευαστές να δώσουν εκεί μεγαλύτερη σημασία. Επίσης, μέσα στην πληθώρα των πρεμιέρων περνούν συχνά απαρατήρητα τα νέα μοντέλα, γι αυτό προτιμούν πλέον αρκετές εταιρείες του κλάδου να τα παρουσιάζουν σε χωριστές εκδηλώσεις. Μία άλλη αιτία είναι η ανάπτυξη των μέσων κοινωνικών δικτύωσης, που διαθέτουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα προβολής και κοστίζουν πολύ φτηνότερα από τις γνωστές εκθέσεις αυτοκινήτου.