fbpx

Να γιατί οι δρόμοι του lockdown είναι οι πιο επικίνδυνοι

Να γιατί οι δρόμοι του lockdown είναι οι πιο επικίνδυνοι

Μπορεί να είμαστε σε lockdown όμως κάποιες κινήσεις γίνονται, είτε από ανθρώπους που εργάζονται, είτε άλλους που πηγαίνουν να ψωνίσουν ή απλώς κάνουν βόλτα στα επιτρεπόμενα όρια ή όχι, όμως γενικά οι δρόμοι έχουν πλέον ελάχιστη κίνηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σκέφτεσαι τις διηθήσεις που θα κάνεις ή αυτές των αυτοκινήτων που σε απειλούν; Δες τι παίζει!

 

Και εσύ με τη μηχανή σου, σίγουρα δεν είχες θέμα καθυστερήσεων με το μποτιλιάρισμα, είχες όμως με τους ελιγμούς ανάμεσα από τα αυτοκίνητα. Και πλέον η κίνηση είναι ελάχιστη και εσύ μπορείς να πας στη δουλειά σου σε λιγότερο χρόνο ή να κάνεις πιο άνετα τη βόλτα σου.

Όμως πλέον θα πρέπει να έχεις τα αντανακλαστικά σου σε εγρήγορση ίσως και περισσότερο από κανονικές συνθήκες μαζί με τα μυαλά σου που πρέπει να είναι συνετά και ψαγμένα!

Από τη μια θα πρέπει να προσέχεις τους οδηγούς των αυτοκινήτων που και εκείνοι απολαμβάνουν την ελάχιστη κυκλοφορία με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να θεωρούν ότι οι δρόμοι είναι δικοί τους. Είτε αλλάζουν λωρίδες χωρίς προειδοποίηση, είτε τρέχουν και κάνουν ελιγμούς, είτε πάνε πολύ αργά με εσένα να αναγκαστείς σε προσπεράσεις.

Και δεν είναι μόνο οι οδηγοί των αυτοκινήτων, είναι και αρκετοί σκουτεράδες που οδηγούν αλόγιστα.

Από την άλλη είναι και το μυαλό σου, που εδώ που τα λέμε στους άδειους δρόμους… θέλει να τραβήξει περισσότερο το γκάζι και εκεί είναι που πρέπει να έχεις εγκράτεια γιατί οι άδειοι δρόμοι των πόλεων σκοτώνουν.

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης