fbpx

Μήπως η δουλειά που κάνεις σε παχαίνει και θες άλλο πρόγραμμα προπόνησης;

Μήπως η δουλειά που κάνεις σε παχαίνει και θες άλλο πρόγραμμα προπόνησης;

Το επάγγελμα που κάνει ο καθένας μας μπορεί να καίει θερμίδες ή να …βάζει. Άλλωστε δεν επιλέγεις το επάγγελμα που κάνεις σύμφωνα με τις θερμίδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 tips να διαχειριστείς άνετα τον πρωινό φόρτο εργασίας

 

Υπάρχουν λοιπόν επαγγέλματα που ίσως δεν φαντάζεσαι ότι φορτώνουν κιλά και τότε θα πρέπει να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο πρόγραμμα της προπόνησης.

Δες λοιπόν ποια είναι αυτά τα επαγγέλματα και μάθε ποιες είναι οι διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις:

  • Οδηγός ταξί, λεωφορείου ή φορτηγού
  • Τεχνικός Η/Υ
  • Δάσκαλος
  • Νοσηλευτής

Είναι τα πρώτα επαγγέλματα στη λίστα που κατάρτισαν Βρετανοί ερευνητές που παραδόξως κατέρριψαν τη θεωρεία που έλεγε ότι τα πιο παχυντικά επαγγέλματα είναι του μάγειρα ή του υπάλληλου γραφείου.

Στην έρευνα συμμετείχαν 3700 άτομα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το 55% των εθελοντών δήλωσαν πως θεωρούν ότι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ενώ το 41% είπαν ότι πήραν βάρος συνεπεία της νυν δουλειάς τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα μη παχυντικά επαγγέλματα είναι εργάτης σε εργοστάσιο και επιστήμονας!

Αναλύοντας τα δεδομένα της έρευνας οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το 59% των εθελοντών έχουν πάρει πάνω από πέντε κιλά, ενώ κάτι λιγότεροι από ένας στους τρεις είπαν ότι έχουν πάρει πάνω από δέκα κιλά. Για το 16% των ερωτηθέντων, όμως, ο νυν επαγγελματικός προσανατολισμός τους είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν βάρος.

Στη συνέχεια συσχέτισαν  την αύξηση του σωματικού βάρους των ερωτηθέντων με τα υψηλά επίπεδα εργασιακού στρες και την πολύωρη εργασία πίσω από ένα γραφείο, με το 56% των εθελοντών να λένε πως ευθύνεται για το βάρος τους η ακινησία και το 35% το στρες εξαιτίας του οποίου τρώνε ακατάσχετα.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση του βάρους των εθελοντών είναι η κατανάλωση γρήγορου φαγητού, τα γνωστά φαστ φούντ. Οι εθελοντές δήλωσαν ότι κατέληγαν σε αυτή τη λύση αφού δεν βρίσκονταν ποτέ στο σπίτι τους το μεσημέρι για να φάνε κανονικό φαγητό. Ακόμα οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται ιδιαίτερα να ελέγξουν το μέγεθος των μερίδων τους και να έχουν το νου τους στις θερμίδες εν ώρα εργασίας.

Δηλαδή πιο αναλυτικά, το 70% είπαν ότι τσιμπολογούν όλη την ώρα στη δουλειά τους, ενώ ο ένας στους δέκα υπερκαταναλώνει σοκολάτες και γλυκίσματα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι στα πιο «ένοχα» επαγγέλματα απάντησαν στην ερώτηση που είχε να κάνει με την άσκηση, ότι …δεν προλαβαίνουν, λόγω της πίεσης της εργασίας του. Το 11% είπαν ότι δεν γυμνάζονται καθόλου, τρεις στους δέκα είπαν ότι γυμνάζονται «καμιά φορά», ενώ ο ένας στους δύο είπε ότι προσπαθεί να κάνει γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα.

Αν κάνεις ένα παχυντικό επάγγελμα πως το αντιμετωπίζεις;

Με αλλαγή στο προπονητικό σου πρόγραμμα και στη διατροφή σου:

  • Διατροφικά φρόντιζε να μην τρως απ΄ έξω και έχε πάντα μαζί σου φαγητό από το σπίτι. Ένα ταπεράκι αρκεί για να σε κρατήσει.
  • Προπονητικά φρόντισε να αυξήσεις την αεροβική αλλά και τις κυκλικές ασκήσεις με ιμάντες για παράδειγμα. Μείωσε τα βάρη!