fbpx

Μετά την υπογραφή του Quartararo, αποχωρεί η πάει Petronas ο Rossi;

Μετά την υπογραφή του Quartararo, αποχωρεί η πάει Petronas ο Rossi;

Το μεγάλο μυστήριο για το που θα πάει ο Rossi το 2021 συνεχίζεται ειδικά μετά τις νέες εξελίξεις στη Yamaha και την υπογραφή του Fabio Quartararo για τις περιόδους 2021 – 2022 στη θέση του Valentino Rossi.

Όπως είχαμε γράψει νωρίτερα οι πληροφορίες μας εν τέλει επιβεβαιώθηκαν και ο Fabio υπέγραψε τελικά με τη Yamaha να κινείται συνετά ώστε να μη χάσει το νέο αστέρι του MotoGP Quartararo συγκροτώντας έτσι ένα πολύ δυνατό δίδυμο για τις περιόδους 2021 – 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Φαίνεται ότι Yamaha και Rossi επιλέγουν τη σύνεση με τον Fabio κερδισμένο !

 

Μένει όμως το ερώτημα τι θα κάνει ο Vale μετά από αυτή την εξέλιξη. Η λογική λέει ότι πιθανόν στο τέλος του 2020 να αποχωρήσει πανηγυρικά, ωστόσο το δελτίο Τύπου της Yamaha αφήνει ανοικτή πρόταση για συνέχιση της καριέρας του θρύλου του MotoGP στην δορυφορική Petronas. Αναφέρει συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου για τον Rossi:  «Σε περίπτωση που αποφασίσει να συνεχίσει το 2021, τότε η Yamaha θέλει να διαβεβαιώσει τον Rossi ότι θα έχει εργοστασιακή M1 και πλήρης υποστήριξη από το εργοστάσιο».

Οι γραμμές αυτές του δελτίου Τύπου δείχνουν σαφέστατα την πρόθεση της Yamaha να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Rossi και πλέον εξαρτάται από τον ίδιο αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται ή θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση, κάτι που μάλλον θεωρείται απίθανο για τον Rossi.

Όσο για τον Γάλλο θα πάρει τη θέση του Rossi στην εργοστασιακή ομάδα, με την Yamaha να γίνεται η πρώτη ομάδα που κλείνει το δίδυμό της για τις σεζόν 2021 και 2022. Ο Fabio υπέγραψε διετές συμβόλαιο το οποίο θα έχει ισχύ από τη νέα σεζόν. «Είμαστε χαρούμενοι που ο Fabio θα είναι μαζί μας, στην εργοστασιακή ομάδα», σχολιάσειο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος Lin Jarvis «Τα αποτελέσματά του ήταν καταπληκτικά και οι 6 poles με τα 7 βάθρα αποδεικνύουν ξεκάθαρα για τι εκπληκτικό οδηγό μιλάμε. Το να έρθει στην εργοστασιακή ομάδα ήταν το αμέσως επόμενο λογικό βήμα. Μπορεί να είναι μόλις 20 ετών, όμως έχει ήδη δείξει ωριμότητα».