fbpx

Με αυτά τα 5 tip δεν θα αργήσεις ποτέ ξανά στη δουλειά

Με αυτά τα 5 tip δεν θα αργήσεις ποτέ ξανά στη δουλειά

Αν για ακόμα μια φορά άργησες στη δουλειά καιρός είναι να μάθεις να μην το κάνεις επειδή μια, δύο, τρεις στο τέλος θα σε απολύσουν και θα μείνεις χωρίς δουλειά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν ξύπνησες με τον εφιάλτη που είδες στο μυαλό σου, μάθε τι συμβαίνει!

 

Για να μην αργείς λοιπόν στη δουλειά σου θα πρέπει να συντονιστείς και να τηρείς πέντε απλούς κανόνες και δες ποιοι είναι αυτοί:

 

  1. Προνόησε

Γνωρίζεις ότι θέλεις τουλάχιστον πέντε ώρες ύπνο επομένως φρόντισε να κοιμάσαι την αντίστοιχη ώρα το βράδυ. Αν για παράδειγμα ξυπνάς 6 τότε μέχρι τη μία τα ξημερώματα θα πρέπει να έχεις πέσει για ύπνο!

 

 

  1. Πέτα τις πυτζάμες

Καλό θα είναι να κοιμάσαι γυμνός ή με το εσώρουχο χειμώνα καλοκαίρι. Άλλωστε αυτό συνιστούν και οι γιατροί για τον πιο υγιεινό ύπνο. Έτσι λοιπό μόλις πετάξεις το πάπλωμα από πάνω σου όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Αν λοιπόν κοιμάσαι με πυτζάμες και μπορείς να τις πετάξεις. Αν δεν μπορείς να τις αποχωριστείς φόρα μόνο το παντελόνι τους και μείνε γυμνός από πάνω και ξυπόλυτος. Μη φοβάσαι δεν θα κρυώσεις το πάπλωμα θα έχει φροντίσει γι αυτό. Και βάλε καλά στο μυαλό σου ότι με το πρώτο χτύπημα του ξυπνητηριού θα πρέπει να το πετάξεις από πάνω σου όσο επώδυνο και αν είναι αυτό!

 

  1. Βάλε το ξυπνητήρι νωρίτερα και …χαλάρωσε

Μην σηκωθείς αμέσως από το κρεβάτι. Κάνε ένα πείραμα… Πέτα τα σκεπάσματα και μείνε ανάσκελα για μερικά λεπτά κοιτώντας το ταβάνι του δωματίου. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα ξανακοιμηθείς αλλά το σίγουρο είναι ότι θα σου κάνει καλό… Γιατί θα σου κάνει καλό Επειδή το μυαλό σου θα αρχίσει να λειτουργεί σταδιακά… Ακόμα και να έχεις αργήσει να ξυπνήσει κάνε το πείραμα άλλωστε τι είναι τρία λεπτά μπροστά στην καθυστέρηση; Αν άργησες 10 ή 20 λεπτά τα τρίλεπτο δεν θα γίνει αντιληπτό από κανέναν όμως θα σου κάνει καλό.

 

 

  1. Βάλε εφεδρικό ξυπνητήρι

Μπορεί να είναι το κινητό σου”,” αλλά φρόντισε να βρίσκεται σε απόσταση τέτοια που θα σε αναγκάσει να ξεσκεπαστείς και γενικά να καταβάλεις προσπάθεια να το κλείσεις.

 

  1. Βγάλε μια selfie

Σου φαίνεται περίεργο; Εδώ άργησες και εσύ θα βγάλεις selfie; Βασικά κάνει καλό στη πρωινή σου ψυχολογία! Μπορείς να την ανεβάσεις στα social media μπορεί και όχι. Μπορείς να τη στείλεις σε μήνυμα μπορεί και όχι. Γράψε ότι άργησες να ξυπνήσεις και θα έχεις σίγουρα πολλές συμβουλευτικές απαντήσεις από τους φίλους σου και ίσως κάποια να σου δώσει τη λύση!