fbpx

Μότο: Να γιατί το ατύχημα στην εποχή του κορωνοϊού είναι πολύ πιο κοντά από ποτέ!

Μότο: Να γιατί το ατύχημα στην εποχή του κορωνοϊού είναι πολύ πιο κοντά από ποτέ!

Διανύουμε την πέμπτη μέρα εξόδου από το «Μένω στο σπίτι» και σίγουρα το πρώτο που θα έκανες είναι να κάνεις βόλτα με την αγαπημένη σου μηχανή.

Το αρχικό μούδιασμα όλων των οδηγών και όχι μόνο μοτοσικλετιστών φάνηκε στους δρόμους. Όμως πέντε μέρες μετά η κίνηση αυξήθηκε και οι περισσότεροι «ξεθάρρεψαν» και εδώ είναι που χρειάζεται προσοχή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί οι μοτοσικλετιστές είναι οι τυχεροί της εποχής του κορωνοϊού!

 

Το πρώτο που πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου καλά είναι ότι οι δρόμοι δεν είναι πίστες. Η λαχτάρα σου να της την …δώσεις, χτυπώντας κόκκινα, δείχνει ότι δεν είναι καλή ιδέα, ειδικά αυτή την εποχή. Βασικά ποτέ δεν ήταν καλή ιδέα σε δημόσιο δρόμο, όμως ειδικά τώρα με τους περισσότερους να κινούνται σαστισμένοι τρέχοντας να προλάβουν τα πάντα με το ατύχημα να έρχεται πιο κοντά, αποτελεί την χείριστη ιδέα!

Και δεν είναι ότι εσύ δεν προσέχεις. Είναι ότι δεν θα σε προσέξει κάποιος οδηγός αυτοκινήτου που θα βγει σαστισμένος από το στενό και θα τον δεις ξαφνικά μπροστά σου μη μπορώντας να αντιδράσεις.

Οδήγα λοιπόν συνετά και μην υποθέτεις ότι δεν θα σου βγει κανένας και από πούθενα!

Παράλληλα, όπως έχεις το νου σου στα αυτοκίνητα, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, τώρα υπάρχει ένας λόγος παραπάνω. Απέφευγε τις σφήνες όσο μπορείς. Έχε στο μυαλό σου ότι όπως και εσύ τρέχεις να προλάβεις πράματα που έμειναν πίσω λόγω καραντίνας, έτσι τρέχουν και οι άλλοι… οι άλλοι όμως είναι προστατευμένοι μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Σκέψου ακόμα ότι ο κορωνοϊός μπορεί στη χώρα μας να έχει αναχαιτιστεί αλλά δεν έφυγε. Είναι εδώ. Οδήγα συνετά γιατί σίγουρα γιατί δεν θα ήθελες να πέσεις και να βρεθείς σε κάποιο νοσοκομείο!

Εννοείται ότι πάντα φοράς το κράνος σου, ακόμα και για να πας στο περίπτερο!