fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να εμφανίσεις τις φλέβες σου και να αποκτήσεις εντυπωσιακά χέρια

Έτσι θα καταφέρεις να εμφανίσεις τις φλέβες σου και να αποκτήσεις εντυπωσιακά χέρια

Ναι είσαι γυμνασμένος, όταν όμως φοράς κοντομάνικο οι φλέβες των χεριών σου διακρίνονται; Η αλήθεια είναι ότι φλεβικότητα δείχνει πόσο γυμνασμένος είσαι, ενώ τονίζει και το σώμα σου. Από την άλλη είναι κάτι που αρέσει και αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσο «φουσκωμένος» ή fit είσαι.

Πως όμως θα καταφέρεις να εμφανίσεις τις φλέβες σου, ειδικά εκείνες των χεριών που εντυπωσιάζουν; Παρατηρώντας γυμνασμένα άτομα με χαμηλό σωματικό λίπος θα δεις ότι σχεδόν πάντα θα έχουν περισσότερες εμφανείς φλέβες από τον υπόλοιπο κόσμο. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί, οι φλέβες δεν πετάγονται εξαιτίας της υψηλής αρτηριακής πίεσης που προκαλούν τα βάρη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί θέλει «κότσια» να …παίξεις με τις …κούνιες!

 

Οι φλέβες είναι κάτι σαν τους κοιλιακούς. Όλοι έχουμε αλλά αν υπάρχει ένα στρώμα λίπους τότε δεν φαίνονται και αυτό είναι το πρώτιστο που πρέπει να κοιτάξεις. Από την άλλη ένα μέρος της φλεβικότητας (όπως και όλα τα ανατομικά στοιχεία μας) αποτελεί γονιδιακό θέμα, σίγουρα έχετε δει άτομα που έχουν πολύ αυξημένη φλεβικότητα χωρίς να γυμνάζονται καθόλου. Βέβαια δεν πιστεύουμε να έχετε δει παχύσαρκα άτομα με full φλεβικότητα όσο ευνοημένη γονιδιακή προδιάθεση και να έχουν! Το λίπος είναι ίσως ο πιο βασικός παράγοντας αν θέλεις «να πετάξεις φλέβα»!

Το σωματικό λίπος καλύπτει τους μύες σας κάνοντας τις φλέβες γύρω από αυτούς πολύ πιο δύσκολο να γίνουν εμφανείς. Μια ισορροπημένη διατροφή απαλλαγμένη από τροφές με ζάχαρη , λευκό αλεύρι, τρανς λιπαρά και μειωμένους υδατάνθρακες θα σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να αυξήσεις την φλεβικότητα σου.

Για να το καταφέρεις πρέπει να είσαι πάντα σωστά ενυδατωμένος. Ένα αφυδατωμένο σώμα μειώνει την φλεβικότητα του κάνοντας υποδόρια κατακράτηση υγρών (γεμίζοντας το δέρμα με νερό). Ένα λάθος που κάνουν μερικοί bodybuilder για να αυξήσουν την φλεβικότητα τους πριν από κάποιον διαγωνισμό είναι να αφυδατώνονται γιατί ξέρουν πως μειώνοντας το υποδόριο νερό αυξάνει την φλεβικότητα, το λάθος όμως σε αυτή την προσέγγιση είναι ότι το σώμα μας όταν αφυδατώνεται κάνει κατακράτηση υγρών κάτι που έχει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πέρα από την απόκτηση ενός μεταβολισμού που θα είναι διαρκώς στα κόκκινα (με διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης και διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και μηδαμινά κορεσμένα λιπαρά), το πάρα πολύ νερό και η πλήρης αποχή από το αλάτι, βοηθούν σε αυτό το σκοπό.

Πριν την προπόνηση, η κατανάλωση συμπληρωμάτων που περιέχουν Θειική Αγματίνη (προέρχεται από την L-Αργινίνη, ονομαζόμενη και «φυσικό βιάγκρα»), ενισχύουν τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου στον οργανισμό. Επίσης, προκαλείται αύξηση στη φυσική ορμόνη ανάπτυξης, ενισχύοντας τη ροή των θρεπτικών συστατικών στους μυς μέσω των αρτηριών.

Η υπερτροφία που προκύπτει από την προπόνηση με βάρη έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του πλάσματος (το υγρό που περιβάλλει τα μυικά κύτταρα) το οποίο πρήζει τους μύες σας και έχει ως αποτέλεσμα να ‘’πετάγονται’’ περισσότερο οι φλέβες που περιβάλλουν τους συγκεκριμένους μύες που γυμνάζεται.

Αν θέλεις να αυξήσεις την φλεβικότητα σίγουρα θα πρέπει να συμπεριλάβεις προπόνηση υπερτροφίας στο πρόγραμμα σου.