fbpx

Να γιατί ο πρώτος αγώνας του Moto GP πιθανόν δεν θα είναι νυκτερινός

Να γιατί ο πρώτος αγώνας του Moto GP πιθανόν δεν θα είναι νυκτερινός

Ο πρώτος αγώνας του νέου πρωταθλήματος Motogp μάλλον δεν θα είναι νυκτερινός. Οι πολλές πτώσεις που έγιναν στη πίστα του Κατάρ στο τελευταίο τεστ πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος στις 10 Μαρτίου οδηγούν στην αλλαγή της ώρας διεξαγωγής του πρώτου αγώνα του πρωταθλήματος Motogp κάτι που φαίνεται ότι επιβεβαιώνει εμμέσως ο ισχυρός άντρας του Motogp.

Ο ισχυρός άνδρας της Dorna, Carmelo Ezpeleta σκέφτεται ν’ αλλάξει την ώρα διεξαγωγής έπειτα από τις διαμαρτυρίες πολλών αναβατών μεταξύ των οποίων και ο Lorenzo.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο καλά νομίζεις ότι γνωρίζεις τις δυνατότητες του πίσω φρένου

 

Στην πίστα Losail όπου έγιναν οι δοκιμές αρκετοί αναβάτες έπεσαν ειδικά την τελευταία ημέρα, αργά το βράδυ, τότε που η πίστα γλιστρά περισσότερο με την υγρασία που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, κάτι που σημαίνει ότι ο βαθμός επικινδυνότητας ανεβαίνει.

Οι οδηγοί θέλουν ν’ αλλάξει η ώρα του αγώνα, κάτι για το οποίο μίλησε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του τεστ ο Jorge Lorenzo. Σύμφωνα με τον Ισπανό, οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας επιθυμούν ο πρώτος Αγώνας στο Qatar να γίνει νωρίτερα, για λόγους ασφαλείας.

Την περσινή χρονιά ο αγώνας είχε μεταφερθεί από τις 9 η ώρα το βράδυ στις 7 το απόγευμα, ώστε να αποφύγουν όσο γινόταν τη βροχή. Όμως ο Lorenzo πιστεύει πως και πάλι είναι πολύ αργά. Καθώς ήταν ένας από τους οδηγούς που είχαν πτώση  κατά τη διάρκεια του τεστ, όταν άρχιζε να νυχτώνει.

«Είχα μια μεγάλη πτώση, προς το τέλος του τεστ, επειδή η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει αρκετά και υπήρχε αρκετή υγρασία και πολλοί οδηγοί άρχισαν να πέφτουν. Γι’ αυτό το λόγο θα θέλαμε να μιλήσουμε σοβαρά με τον Carmelo Ezpeleta και με αυτούς που δημιουργούν το πρόγραμμα του αγώνα. Εάν μπορέσουν να το βάλουν νωρίτερα θα είναι καλύτερα για την ασφάλεια των οδηγών.Ίσως να μπορέσουμε να το μετακινήσουμε για μισή ή μια ώρα…Όσο περισσότερο μπορούν! Επειδή εάν είμαστε άτυχοι μπορεί να έχει υγρασία η πίστα και να είναι πολύ επικίνδυνη» τόνισε ο Lorenzo.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου για το GP του Qatar που θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου, όμως οι πληροφορίες επιμένουν για την αλλαγή της ώρας αφού ο Ισπανός της Honda, όπως και άλλοι αναβάτες, μίλησαν με τον Carmelo Ezpeleta και πλέον ακούγεται όλο και πιο έντονα ότι η ώρα του αγώνα θ’ αλλάξει.

«Μίλησα με τον Jorge και με άλλους αναβάτες. Πρέπει ν’ αξιολογήσουμε την κατάσταση αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Αν όμως πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη αλλαγή, θα την κάνουμε. Αν η κατάσταση είναι επικίνδυνη, θα το κάνουμε για την ασφάλεια των οδηγών» τόνισε ο ισχυρός άντρας του Motogp αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η αλλαγή ώρας είναι μάλλον δεδομένη.