fbpx

Να πως μπορείς να έχεις το σπίτι σου καθαρό χωρίς κόπο

Να πως μπορείς να έχεις το σπίτι σου καθαρό χωρίς κόπο

Το σαββατοκύριακο είναι συνήθως για πολλούς το διήμερο καθαριότητας του σπιτιού, όμως η ακαταστασία κάνει την επάνοδό της μέσα σε μόλις 2-3 μέρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά τα 8 που μπορείς να κάνεις ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο

 

Φυσικά, όλα θέλουν το πρόγραμμά τους και μπορείτε με τα παρακάτω tips να έχετε ένα σπίτι που όχι μόνο δεν είναι ακατάστατο, αλλά παραμένει και καθαρό. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

 

  1. Πλύντε τα πιάτα όσο μαγειρεύετε

Ένα από πράγματα που μπορεί να σας κουράζουν είναι η στοίβα με τα άπλυτα πιάτα. Αν όμως πλένετε τα σκεύη σας αμέσως μόλις λερώνονται θα γλιτώνετε χρόνο. Η ώρα της μαγειρικής είναι ιδανική. Όσο, για παράδειγμα, βράζει το ένα φαγητό που κάνετε, μπορείτε να πλύνετε εκείνη τη στιγμή τα πιάτα, να καθαρίσετε την κουζίνα σας, να βγάλετε τα σκουπίδια στον κάδο και πολλά άλλα.

 

  1. Στρώστε το κρεβάτι σας το πρωί

Φροντίστε να στρώνετε το κρεβάτι σας με το που σηκώνεστε από αυτό. Όταν θα γυρίσετε από τη δουλειά σας και θα το βρείτε τακτοποιημένο θα χαρείτε με την τάξη που θα επικρατεί.

 

  1. Μην αφήνετε τα ρούχα σας να κάνουν… βουνό στη συνηθισμένη καρέκλα που έχουμε όλοι σπίτι μας

Μην ξεχνάτε να τακτοποιείτε τα ρούχα σας με το που τα βγάζετε. Μην κάνετε το λάθος και πετάτε από εδώ και από εκεί μπλούζες και παντελόνια γιατί ένα είναι το μόνο σίγουρο: θα γεμίσει το δωμάτιό σας με βουνά από ρούχα. Κρεμάστε κατευθείαν τα ρούχα σας ή βάλτε τα για πλύσιμο. Αυτό το tip ακούγεται απλό αλλά είναι πραγματικά θαυματουργό, μιας και σας γλιτώνει από μετέπειτα ταλαιπωρία συμμαζέματος.

Στην ουσία δηλαδή το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο στην καθαριότητα, όσο στην ακαταστασία. Ένας ακόμα τρόπος να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό, και κατ’εμέ είναι και ο πιο επιτυχημένος, είναι να μοιράσετε τις δουλειές του σπιτιού ανά ημέρα.

Φερειπείν τη μία μέρα θα ξεσκονίσετε, την άλλη θα σκουπίσετε και θα σφουγγαρίσετε, την παράλλη θα συμμαζέψετε το μπάνιο, και πάει λέγοντας. Με αυτό τον τρόπο, το σπίτι σας, όχι μόνο θα φαίνεται, αλλά θα είναι μονίμως καθαρό, και εσείς θα απασχολήστε για την καθαριότητα του σπιτιού γύρω στη μία με μιάμιση ώρα τη μέρα, γλυτώνοντας ώρες ξεκούρασης και αφοσίωσης σε εσάς και τους αγαπημένους σας.