fbpx

Οδηγάρα ο Hamilton! «Σφράγισε» το πρωτάθλημα με λιωμένα λάστιχα!

Οδηγάρα ο Hamilton! «Σφράγισε» το πρωτάθλημα με λιωμένα λάστιχα!

Ο Lewis Hamilton απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι οδηγάρα τουλάχιστον μέχρι του χρόνου που πιθανώς θα βρει μπροστά του τον Leclerc αν η Ferrari λύσει τα προβλήματα της!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι εξελίχθηκε η ανανεωμένη έκδοση της Ferrari 488 GT3 Evo!

 

Όπως και να έχει ο πρωταθλητής για το 2019 είναι ο Hamilton που μάλιστα κατέρριψε το ρεκόρ του Juan Manuel Fangio που κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και προσδοκά να καταρρίψει και εκείνο του Michael Schumacher.

 

 

Το gp στις ΗΠΑ επισφράγισε τον φετινό πρωταθλητή Hamilton που ξεκίνησε πέμπτος, βρέθηκε ακολουθώντας τακτική  ενός πιτ στοπ να προηγείται στον αγώνα και λίγο πριν την καρό σημαία, όταν πλέον τα λάστιχά του τον εγκατέλειπαν, παραδοθηκε στον Bottas που είχε φρέσκια μεσαία γόμα (ο Φιλανδός πήγε σε τακτική δύο πιτ στοπ), αφού όμως έδωσε τη μάχη με τον ομόσταυλό του.

 

 

Ο Bottas κατάφερε να πάρει τη νίκη προσπερνώντας τον Hamilton σχετικά χαλαρά λίγους γύρους πριν τον τερματισμό.

Τρίτος τερμάτισε ο Verstappen που και αυτός στους τελευταίους γύρους προσπάθησε να πάρει τη δεύτερη θέση από τον Βρετανό της Mercedes αλλά δεν τα κατάφερε.

 

 

Η Ferrari το μόνο που κατάφερε είναι να πάρει ο Leclerc τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, αφού ο Vettel που ξεκινούσε δεύτερος είδε την αρχή μια σειρά από αντιπάλους του να τον προσπερνούν με χαρακτηριστική ευκολία και στη συνέχεια την ανάρτηση της Ferrari να καταρρέει όταν πέρασε πάνω από τα κερμπ και να εγκαταλείπει άδοξα.

Ο Hamilton επιβεβαίωσε ότι είναι οδηγάρα αφού επέλεξε να κάνει μόλις ένα pit stop, με τους αντιπάλους του να κάνουν δύο !

Στη μάχη των κατασκευαστών η Mercedes έχει τον τίτλο του 2019 αφού συγκεντρώνει 694 βαθμούς και ακολουθούν οι: Ferrari 477, Red Bull 366, McLaren 121, Renault 83, Toro Rosso 65, Racing Point 64, Alfa Romeo 35, Haas 28, Williams 1.