fbpx

Ο γρήγορος Marc και 4 διαφορετικοί κατασκευαστές «ανάβουν» το πρωτάθλημα

Ο γρήγορος Marc και 4 διαφορετικοί κατασκευαστές «ανάβουν» το πρωτάθλημα

Ψεκάστε… σκουπίστε… τελειώσατε… έλεγε κάποτε μια διαφήμιση καθαριστικού τζαμιών και όπως φαίνεται το ίδιο έκανε και ο Marc Marquez στην Jerez παίρνοντας τη νίκη στον τέταρτο αγώνα του Πρωταθλήματος αλλάζοντας τα δεδομένα στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο μεγάλη μηχανή νομίζεις ότι πραγματικά σε …εκφράζει

 

Κάτι ακόμα που φαίνεται ότι για φέτος αλλάζει τα δεδομένα προς το καλύτερο φυσικά είναι τέσσερις διαφορετικοί κατασκευαστές και νέα πρόσωπα όπως αυτό του Rins καλύπτουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις του γκρουπ των πρωτοπόρων δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Ο Marquez πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με έναν βαθμό διαφορά από τον Alex Rins τρεις από τον Dovizioso και εννιά από τον Rossi στο γκρουπ των πρωτοπόρων που ήδη από τον τέταρτο αγώνα του πρωταθλήματος έχει ξεχωρίσει.

Ο Marc Marquez, όπου αφού έστριψε πρώτος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του αν και αρχικά τον πίεσε για μερικούς γύρους ο Franky Morbidelli με την Yamaha M1, ο οποίος όμως σταδιακά υποχώρησε στην έβδομη θέση.

 

 

Ο μόνος που φάνηκε να ακολουθεί τον ρυθμό του Marquez ήταν ο Fabio Quartararo που αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη. Ο Quartararo οδηγώντας τη Μ1 της Petronas Yamaha πέρασε στη δεύτερη θέση και έκανε διαφορά από τους υπόλοιπους ωστόσο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν κόλλησε στο κιβώτιό του η τρίτη ταχύτητα.

Τη στιγμή της εγκατάλειψης του Γάλλου, βρήκε την ευκαιρία και πέρασε δεύτερος ο Alex Rins με την εκπληκτική Suzuki GSX-RR, που τελικά έκανε διαφορά από τους υπόλοιπους και πήρε το έβδομο βάθρο της καριέρας του και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας!

Η μάχη μεταξύ Maverick Vinales και στον Andrea Dovizioso για την τρίτη θέση είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Νικητής ο Ισπανό, που άντεξε στους δύο τελευταίους γύρους στη φοβερή πίεση του Ιταλού και έδειξε ότι πια και η Μ1 είναι φανερά βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι στη φθορά των ελαστικών, κάνοντας τον ταχύτερό του γύρο στον 25ο και τελευταίο γύρο του αγώνα!

Πίσω από τον 4ο Dovi, o Danilo Petrucci έδειξε καλά στοιχεία στην οδήγησή του και ότι και η Ducati είναι σε μια ακόμη πίστα σταθερή και γρήγορη.

Ο Valentino Rossi κατάφερε να ανακάμψει, να τερματίσει 6ος από 13ος που ξεκίνησε και να μείνει 4ος στη βαθμολογία οδηγών, μόλις 9 βαθμούς πίσω από τον πρώτο.

Από τους υπόλοιπους οδηγούς να ξεχωρίσουμε την απόδοση του δοκιμαστή της Honda Stefan Bradl που τερμάτισε 10ος, τον Aleix Espargaro της Aprilia που πήρε την 11η θέση, τον αδελφό του Pol με την ΚΤΜ στην 13η θέση, αλλά και την κακή απόδοση του Jorge Lorenzo με την εργοστασιακή Honda, σε μια πίστα που και ο ίδιος περίμενε πολλά περισσότερα!

 

 

Επόμενος αγώνας 19 Μαίου Le Mans Γαλλία