fbpx

Ο Quartararo έδειξε στη Βαρκελώνη ότι είναι «διαβασμένος» για το πρωτάθλημα

Ο Quartararo έδειξε στη Βαρκελώνη ότι είναι «διαβασμένος» για το πρωτάθλημα

Όταν ο Διατσίδης στην Cosmotetv μετέδιδε τον αγώνα του MotoGP της Βαρκελώνης έκανε ένα λάθος: Όταν ο Fabio Quartararo έφυγε μπροστά και άρχισε να μεγαλώνει τη διαφορά ο σχολιαστής θέλοντας να αναφερθεί στη δύναμη του κινητήρα της μοτοσικλέτας του πρωταθλητή και ίσως από τη δύναμη της συνήθειας του ιδίου, είπε «με τη δύναμη της Ducati»!!!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δυνατός και όμορφος o αγώνας στη μαγευτική πίστα του Mugello

 

Βέβαια δεν ξέρουμε αν ονειρεύεται μεταγραφή του Γάλλου στη Ducati, όμως η δύναμη του κινητήρα της Μ1 ήταν τέτοια που έδωσε στον Fabio σε συνδυασμό με την τέλεια οδήγηση την πρώτη θέση και με διαφορά στον αγώνα της Βαρκελώνης. Πάντως ο Fabio Quartararo όχι μόνο δεν σχεδιάζει να φύγει από την Yamaha τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια (αφού υπέγραψε νέο συμβόλαιο) αλλά φαίνεται ότι σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο, βελτίωσε τον εν σειρά κινητήρα της M1 κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στον αγώνα της Βαρκελώνης!

 

 

Με αυτή του τη νίκη ο Γάλλος μεγάλωσε κατά 22 βαθμούς τη διαφορά στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος από τον δεύτερο Aleix Espargaro και κινείται ολοταχώς για την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος. Αν και είναι ακόμα νωρίς φαίνεται ότι ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής θα υπερασπιστεί τον τίτλο του επάξια αφού δείχνει ότι έχει ξεπεράσει κάποια βάρη που του χαλούσαν την ψυχολογία «Δεν περίμενα να είμαι τόσο γρήγορος και συνεπής  είχα καλό ρυθμό, αλλά όχι πολύ γρήγορο, αλλά η αρχή ήταν πολύ σημαντική. Η στρατηγική μου ήταν να πιέσω στους πρώτους πέντε γύρους και όταν είδα ότι έκανα διαφορά ήταν φανταστικό» είπε ο Quartararo στις δηλώσεις του κάτι που δείχνει ότι έχει λύσει τα τεχνικά προβλήματα που δεν έδιναν τη δύναμη που ήθελε στη Yamaha M1 στους τελευταίους αγώνες.

Ο Quartararo ήταν άψογος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κυριαρχώντας από την πρώτη στροφή μέχρι την καρό σημαία. Όμως μια σειρά συμβάντων ενίσχυσαν τη θέση του στη μάχη του πρωταθλήματος: Ο Bagnaia έπεσε στο περιστατικό με τον Nakagami, ο Bastianini έπεσε, ο Aleix Espargarò έχασε το βάθρο λόγω του λάθους του.

 

 

Όλα αυτά τα συμβάντα είναι μέσα στη μάχη του κάθε πρωταθλήματος και πάντα πρωταθλητής είναι εκείνος που είναι γρήγορος και κάνει τα λιγότερα λάθη. Όπως φαίνεται από τη μέχρι τώρα πορεία του στο MotoGP ο Γάλλος κάνει τα λιγότερα λάθη τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Όπως φαίνεται ο Quartararo πλέον είναι και γρήγορος, ενδείξεις ότι έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να κατακτήσει και αυτό το πρωτάθλημα.

«Όταν είσαι μπροστά, μόνος, ο αγώνας είναι πολύ μεγάλος, αρχίζεις να σκέφτεσαι πολύ ανόητα πράγματα – αστειεύτηκε – Στην πραγματικότητα, πριν ξεκινήσω, νόμιζα ότι θα γίνει αγώνας (μάχη), αλλά ήταν ωραίο πάντως, κανείς δεν μπορούσε να με προσπεράσει στην ευθεία! Είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για το πρωτάθλημα» είπε ο Quartararο μετά το τέλος του αγώνα.

Φυσικά η απουσία της Honda και συγκεκριμένα του Marc Marquez είναι ένα αγκάθι που δεν έχει στο δρόμο του ο Fabio, όμως αυτό το «αγκάθι» δεν θα ήταν και τόσο μεγάλο αφού ο πολλάκις παγκόσμιος πρωταθλητής αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγεία λόγω των συνεχόμενων και επί χρόνια πτώσεων που είχε.

Η αλήθεια είναι ότι ο Quartararο έχει σωστή τακτική και φαίνεται ότι διαβάζει τον κάθε αγώνα.

«Ο σωστός τρόπος είναι να κερδίζεις όταν νιώθεις δυνατός και να αντιμετωπίζεις το χτύπημα όταν δυσκολεύεσαι – εξήγησε – Αλλά το να είμαι πάντα 1ος ή 2ος δεν είναι εύκολο, ειδικά με τους αντιπάλους μου. Στο Mugello δεν μπορούσα να κερδίσω, εδώ στη Βαρκελώνη περίμενα χειρότερα λόγω της ευθείας, αλλά είναι κατηφόρα και η Yamaha δεν πήγαινε άσχημα. Το σημαντικό είναι να είμαστε συνεπείς, όπως ήμασταν και πέρυσι. Νιώθω ότι οδηγώ καλύτερα από ποτέ και έχω ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από το 2021. Στην Καταλονία κατάφερα να κάνω τη διαφορά στο φρενάρισμα».