fbpx

Το μέγεθος του «μικρούλη» σου …μετράει γι εκείνη… αλλά ποιο …μέγεθος;

Το μέγεθος του «μικρούλη» σου …μετράει γι εκείνη… αλλά ποιο …μέγεθος;

Το ότι το μέγεθος του «μικρούλη» σου σε απασχολεί είναι σχεδόν βέβαιο, αφο0ύ απασχολεί τους περισσότερους άντρες. Όμως όπως είναι φυσικό  απασχολεί και τις γυναίκες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα σημεία του σώματος της για να την κάνεις να …σπαρταράει από ηδονή!

 

Υπάρχουν πολλές έρευνες για το μήκος του ανδρικού οργάνου αλλά φαίνεται ότι τα στοιχεία τους δεν είναι απόλυτα ακριβή κυρίως επειδή τα αποτελέσματα τους βασίστηκαν στην μέτρηση του οργάνου από τους ίδιους τους άνδρες και όχι από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Δεν είναι τυχαίο ότι στις περιπτώσεις που η μέτρηση έγινε από νοσηλευτές τα νούμερα ήταν χαμηλότερα.

 

 

Δες τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες:

  • Παρότι η ανησυχία για το μέγεθος του πέους υφίσταται οι ειδικοί εξηγούν ότι «φυσιολογικό μήκος» ποικίλει από άνδρα σε άνδρα και σχεδόν πάντα είναι μικρότερο από αυτό που φαντάζονται.
  • Το μήκος του πέους σε στύση είναι κατά μέσο όρο 13,12 εκ και χαλαρό, 9,16 εκ. Όσο πιο μικρό είναι το ανδρικό όργανο όταν είναι χαλαρό, τόσο περισσότερο εκτείνεται σε στύση. Όσο για την περίμετρο του πέους οι μέσες τιμές εμφανίζουν πολλές διαφοροποιήσεις με τη μέση τιμή όταν είναι χαλαρό τα 9,31 εκ και όταν είναι σε στύση τα 11,66 εκ.
  • Παρότι πολλά έχουν γραφτεί για το ότι το μέγεθος του πέους σχετίζεται με το μέγεθος της μύτης και του πέλματος, τα στοιχεία αυτά απορρίπτονται ως ψευδοεπιστημονικά δεδομένου ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί από μεγάλης κλίμακας επιστημονικές μελέτες.
  • Φυσιολογικό θεωρείται το μήκος του ανδρικού μορίου σε στύση να κυμαίνεται μεταξύ 13-15 εκ. Ένας μικρός αριθμός ανδρών (0,6% των ανδρών) παρουσιάζει μικροφαλλία που συνήθως οφείλεται σε σημαντικές ορμονικές διαταραχές (υπογοναδοτροπικό υπογοναδισμό, υπεργοναδοτροφικό υπογοναδισμό).
  • Ακόμη είναι πιθανό σε ορισμένες περιπτώσεις να συρρικνωθεί το μήκος του πέους. Αυτό μπορεί να συμβεί εξαιτίας ορισμένων ασθενειών που επηρεάζουν την ροή του αίματος στην περιοχή και οδηγούν σε συσπάσεις των ιστών. Αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται συνήθως μετά την προστατεκτομή. Ωστόσο παρά το μήκος του πέους αυτό μπορεί να αυξηθεί και να υπάρχει μια ικανοποιητική ερωτική ζωή.

 

 

Πόσο σημαντικό είναι όμως το μέγεθος;

Αναμφίβολα παίζει ρόλο, αλλά όχι τον καθοριστικό. Σε πρόσφατη έρευνα ζητήθηκε από τις γυναίκες να διαλέξουν το «ιδανικό» μήκος ανάμεσα σε διαφορετικού μήκους κυλίνδρους. Κατά μέσο όρο διάλεξαν κυλίνδρους μήκους 16 εκ., ένα μήκος ελάχιστα υψηλότερο από το μέσο όρο που αναφέρθηκε παραπάνω. Επιπρόσθετα λιγότερο επίσημα δεδομένα αναφέρουν ότι οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν τη μεγαλύτερη περίμετρο από το μεγαλύτερο μήκος.