fbpx

#04022019

#04022019

  • Για μια ακόμα φορά ξέφυγες στο ποτό και τη Δευτέρα το πρωί δεν μπορείς να συνέλθεις. Το ότι θα συνέλθεις είναι βέβαιο απλά θα πάρει λίγο χρόνο και ταλαιπωρία”,” ενώ κανένα γιατροσόφι δεν θα σε στρώσει. Βασικό όμως είναι να διδαχθείς από τα λάθη σου και να μην ξαναγίνεις χάλια.
  • Η αιτία δεν έχει να κάνει με την κραιπάλη του σαββατοκύριακου. Μπορεί να πέρασες ένα σαββατοκύριακο «λιωμένος» από καναπέ σε πολυθρόνα και πάλι να μην μπορείς να σηκωθείς τη Δευτέρα το πρωί. Όπως και να έχει ο οργανισμός σου θέλει ξεκούραση και στο φωνάζει να το καταλάβεις. Μπορεί να σε παίρνουν τηλέφωνα από τη δουλειά, όμως εσύ μη μασήσεις. Αν πράγματι νιώθεις κουρασμένος το καλύτερο είναι να «κλείσεις» τους διακόπτες και να συνεχίσεις τον ύπνο σου μέχρι να ξεκουραστείς πλήρως.
  • Η θέα του καθρέφτη πολλές φορές μπερδεύει πολλούς με αποτέλεσμα υποσυνείδητα να επικεντρώνουν την προπόνηση τους σε σημεία του σώματος που απλά είναι ορατά σε εκείνους. Εκτός από το γεγονός ότι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο προπονητικό λάθος και είναι και θέμα υγείας δημιουργεί μια ασυμμετρία στη δομή του σώματος.
  • Αποφάσισε τη ώρα που θέλεις να ξυπνάς και φρόντισε να την κρατήσεις. Ο οργανισμός μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θυμάται την ώρα που ενεργοποιείσαι με αποτέλεσμα το ξύπνημα να είναι πιο ήπιο και να «ξυπνάει» ο ίδιος ο οργανισμός σου και όχι το ξυπνητήρι.
  • Τα χόμπι είναι οι δραστηριότητες που ο άνθρωπος κάνει χωρίς πίεση και απολαμβάνει περισσότερο. Με το να αναλογιστούμε τι είναι αυτό που μας αρέσει πιο πολύ να κάνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας μπορεί να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τον επόμενο επαγγελματικό μας σταθμό. Είναι σίγουρα μια καλή αρχή!
  • Είναι σημαντικό να γνωρίζω πότε αρχίζω να θυμώνω ποια είναι τα πρώτα σημάδια του θυμού. Ο θυμός έχει συγκεκριμένες σωματικές εκδηλώσεις το πρόσωπο συνοφρυώνεται τα χείλη σφίγγονται  οι μυς τεντώνονται υπάρχει ένταση στο σαγόνια και στο στόμα το βλέμμα γίνεται άγριο η ανάσα πιο κοφτή και το χρώμα του δέρματος γίνεται πιο χλωμό. Όλα  πρόσωπα χειρονομίες βγάζουν μια ένταση. Όταν εντοπίσω αυτά τα σημάδια στον εαυτό μου προσπαθώ να διακόψω τη συζήτηση να αποχωρήσω από το συγκεκριμένο χώρο ή να καθυστερήσω να μιλήσω ώστε να αποφύγω να ενεργήσω εν βρασμώ ψυχής.