fbpx

Αν παίρνεις κιλά τον χειμώνα μη σκας! Μάθε πως θα τα μετατρέψεις σε μυς!

Αν παίρνεις κιλά τον χειμώνα μη σκας! Μάθε πως θα τα μετατρέψεις σε μυς!

Οι πρόγονοί μας έτρωγαν περισσότερο το χειμώνα για να μπορέσουν να επιβιώσουν στις περιόδους που έκανε κρύο, όταν η τροφή ήταν δυσεύρετη. Δυστυχώς για μας, η βιολογία μας δεν έχει προσαρμοστεί στη σύγχρονη ζωή, με την κεντρική θέρμανση και τα σούπερ μάρκετ, όμως αυτό δεν πρέπει να σε ανησυχεί, απλώς πρέπει να το ελέγξεις και μετά να το κάνεις μυς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα δουλέψεις τη σωστή πυραμίδα και θα χτίσεις το τέλειο κορμί

 

Όταν πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία, το σώμα μας χρειάζεται θερμίδες, έτσι ώστε να μην κρυώνουμε. Έτσι το μυαλό μας, δίνει εντολή να καταναλώσουμε ένα ζεστό και ταυτόχρονα πλούσιο σε θερμίδες σνακ ή ρόφημα όπως για παράδειγμα μπισκότα με διπλή σοκολάτα ή μια ζεστή σοκολάτα με σαντιγί. Έτσι αυτό μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια μας να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή για να διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό ή ακόμα και για να χάσουμε βάρος, κάτι που όμως δεν είναι και τόσο απαραίτητο τον χειμώνα, αφού μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή τη περίοδο παράλληλα με δυνατή προπόνηση και να χτίσεις ένα πολύ δυνατό κορμί!

Για να αποκτήσεις λοιπόν  μυς θα πρέπει να γνωρίζεις ότι πρέπει να τραφούν για να μεγαλώσουν.

Για να θρέψεις τους μυς σου θα πρέπει να εκτινάξεις τη διατροφή σου από τις 2.500 θερμίδες σε 5.000 ημερησίως και φυσικά θα πρέπει να ξεχάσεις τη δίαιτα Atkins ή την Paleo.

Γέμισε το πιάτο σου με υδατάνθρακες για να είσαι σίγουρος ότι το μυϊκό σου σύστημα θα μπορεί να αντέξει κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Τα μενού σου δεν είναι απαραίτητο να περιέχουν μόνο θρεπτικά και άπαχα σνακ ή φρέσκα λαχανικά. απόλαυσε ομελέτες με πέντε αβγά και καραμελωμένο κέικ ρυζιού (με αμύγδαλα, καρύδια και βούτυρο) για πρωινό, εύπεπτες πρωτεΐνες για δείπνο (ψάρι, ψαρονέφρι και ψητή γαλοπούλα), ακόμη και λουκάνικα κοτόπουλου, πατάτες τηγανητές με σάλτσα τσίλι, ψητό μοσχάρι κατσαρόλας με μακαρόνια και τυρί ή χοιρινό φρικασέ με αβγολέμονο για μεσημεριανά γεύματα.

Πιάσε τις γιορτές από τα κέρατα και μην ξεκολλήσεις πάνω τραπέζια και μπουφέδες αν δεν έχεις σιγουρευτεί ότι χόρτασες. Να σκέφτεσαι ότι θα χρησιμοποιήσεις τη μεγάλη σου όρεξη για να τροφοδοτήσεις την ενέργειά σου στις προπονήσεις.

Και φυσικά να τα κάνεις όλα αυτά, τρέχοντας παράλληλα ένα δυνατό πρόγραμμα προπόνησης υπερτροφίας τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της άνοιξης.