fbpx

Ένας απίθανος Lorenzo δείχνει το μέλλον της Honda και ένας Rossi σώζει τη τιμή της Yamaha

Ένας απίθανος Lorenzo δείχνει το μέλλον της Honda και ένας Rossi σώζει τη τιμή της Yamaha

O Jorge Lorenzo έδειξε ότι είναι μεγάλος αθλητής. Έδειξε ότι ανέκαμψε από τα προβλήματα που είχε, ανακάλυψε τη Ducati και τώρα κερδίζει. Στον αγώνα της Αυστρίας ο Valentino Rossi απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι επίσης μεγάλος αθλητής, αφού έσωσε τη τιμή της Yamaha με την προβληματική M1!

 

 

Ο αγώνας της Αυστρίας δείχνει καθοριστικός για τις εξελίξεις στο Motogp, ακόμα και για το πρωτάθλημα, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 11 έλεγχοι που πρέπει να κάνεις στη μηχανή σου πριν το ταξίδι

 

Ο Marquez που έκανε ακόμα μια καλή εμφάνιση φαίνεται ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα με μια σχετική άνεση, ωστόσο μαθηματικά έχει ακόμα πολύ δρόμο για να κλειδώσει τη νίκη του.

 

 

Όμως η νέα νίκη Lorenzo έδειξε ότι του χρόνου η Honda θα είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής έχοντας στις τάξεις της τον Marquez και τον ανανεωμένο Lorenzo.

Από την άλλη η Yamaha δείχνει χαμένη στα μηχανικά της προβλήματα με μια M1 που στον έναν αγώνα είναι μια χαρά και κερδίζει και στον άλλον… είναι χάλια και τον χάνει. Το ότι ο Rossi είναι μεγάλος οδηγός και σώζει τη τιμή της M1 και της Yamaha δεν είναι αρκετό, όπως φάνηκε και στην Αυστρία, όπου ο Ιταλός ήταν σε μια κακή μέρα.

 

 

Μάλιστα ο Kouji Tsuya, ο επικεφαλής του MotoGP project, της Yamaha είχε ζητήσει συγνώμη από τους αναβάτες της ομάδας κάνοντας τις εξής δηλώσεις: «Ξέραμε ότι σήμερα θα ήταν μια δύσκολη ημέρα σε μια δύσκολη πίστα για εμάς. Το αποτέλεσμα ήταν μια από τις χειρότερες παρουσίες μας σε κατατακτήριες εδώ και πολύ καιρό. Κι ο Vinales αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του και ψάχνουμε να δούμε το τι έγινε για να τα λύσουμε για αύριο. Ζητώ συγγνώμη από τους αναβάτες μας και τους διαβεβαιώνω ότι στόχος μας είναι ένας και μόνο: να βελτιωθούμε».

Όσο για τη Ducadi, οι Ιταλοί φαίνεται ότι έχασαν ακόμα μια ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν διαχρονικά στο Motogp και πλέον καταλαβαίνουν ότι έκαναν λάθος που άφησαν να τους φύγει ο Lorenzo.

 

 

Όσο για το πρωτάθλημα. Αυτό έχει ακόμα πολύ δρόμο με τον Rossi να βρίσκεται δυο νίκες πίσω από τον Marquez. Η λογική λέει ότι και αυτό το πρωτάθλημα είναι του Ισπανού, ωστόσο η εξέλιξη των πρωταθλημάτων του Motogp τα τελευταία χρόνια, δείχνει ότι παίζονται μέχρι και το τελευταίο μέτρο της πίστας της Valenthia!

Ο αγώνας της Αυστρίας είναι αυτός που πρέπει να σηματοδοτήσει την αλλαγή νοοτροπίας τόσο στη Yamaha, όσο και στη Ducati, αφού η Honda απέδειξε σε όλους ότι θα πρωταγωνιστεί στα παγκόσμια πρωταθλήματα για πολλά ακόμα χρόνια.

Η Κυριακή του αγώνα ήταν η μέρα του Jorge Lorenzo που απέδειξε ότι όχι μόνο είναι μεγάλος αναβάτης, αλλά ότι θα πάρει ακόμα περισσότερα πρωταθλήματα και αυτή τη φορά με τη Honda αφού η Ducarti δεν μπόρεσε να τον κρατήσει.

 

 

«Ήταν υπολογισμένα όλα. Άφησα τον Marc να με περάσει δυο γύρους πριν το τέλος για να ηρεμήσω λίγο και μετά να πιέσω στον τελευταίο γύρο» δήλωσε ο Lorenzo «Ήξερα ότι είχα καλύτερο κράτημα και θα τον νικούσα στην προτελευταία στροφή. Ήταν όμως δυνατός στην 3 κι εκεί με πέρασε αρκετές φορές. Την τελευταία φορά μου έκλεισε την πόρτα και μου άφησε χώρο μόνο από εξωτερική. Επιτάχυνα και τον ξάφνιασα. Αν με είχε περάσει ο Dovi αυτό θα άλλαζε τα δεδομένα στον Αγώνα. Ήξερα ότι ήταν κοντά κι έλεγχα την κατάσταση. Μετά σκεφτόμουν μόνο τον Marc».

Από την άλλη ένας άλλο μεγάλος αναβάτης ο Rossi διέσωσε τη τιμή της Yamaha που τρίτο χρόνο τώρα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της M1. Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και εν ενεργεία θρύλος, ο Rossi, που παραμένει στη δεύτερη θέση της γενικής βαθμολογίας χωρίς να χάνει τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα.

Από την άλλη ο Marquez καταλαβαίνει πλέον ότι η παντοκρατορία του στη Honda έχει τελειώσει και ότι από του χρόνου θα  έχει να «αντιμετωπίσει» τον ομόσταυλο του Lorenzo.

 

 

Όπως και να έχει ο αγώνας της Αυστρίας ήταν ένα χάρμα οφθαλμών για τους φίλους του Motogp και για τους 95,000 θεατές που βρέθηκαν στις Αυστριακές Άλπεις τη χαρά να απολαύσουν έναν από τους καλύτερους Αγώνες των τελευταίων χρόνων, όσον αφορά τη μάχη για τη νίκη.

Ο Lorenzo κέρδισε τελικά τον συμπατριώτη του της Honda  με ένα εκπληκτικό προσπέρασμα στην ένατη στροφή της πίστας στον προτελευταίο γύρο και το φοβερό φρενάρισμα στην τρίτη στροφή στον τελευταίο γύρο, όπου “αρνήθηκε” το προσπέρασμα στον Μarquez που είχε αυτό το σημείο ως το καλύτερό του.

Ο Andrea Dovizioso ήταν μέσα στη μάχη της νίκης μέχρι και τον 18ο γύρο, όταν αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας σε μια κόντρα με τον Marquez. Από κει και πέρα δεν κατάφερε να ανακάμψει και έμεινε τελικά άνετα τρίτος.

Στη μάχη για την τέταρτη θέση οι Crutchlow – Petrucci που πήγε στον Βρετανό, ενώ ο Ιταλός δέχτηκε στους τελευταίους γύρους και την επίθεση του Rossi που για άλλη μια φορά έσωσε την τιμή της Yamaha και πήρε μια δύσκολη έκτη θέση που τον διατηρεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, αλλά με διαφορά 59 βαθμούς από τον Marquez.

 

 

Επόμενος αγώνας στις 26 Αυγούστου από το Σίλβερστοουν της Βρετανίας.