fbpx

Έτσι θα κάνεις πλήρη προπόνηση με λάστιχα στο σπίτι

Έτσι θα κάνεις πλήρη προπόνηση με λάστιχα στο σπίτι

Η προπόνηση με την αντίσταση που προσφέρουν τα λάστιχα γυμναστικής είναι πολύ χρήσιμη, μπορεί να γίνει στο σπίτι και σου προσφέρει ενδυνάμωση και την μυϊκή υπερτροφία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι 25 είδη push ups που θέλουν κότσια να τα κάνεις

 

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η γραμμικότητα της σχέσης μεταξύ διάτασης του λάστιχου και αντίστασης, κάτι που πολύ λίγα λάστιχα προσφέρουν και σχετίζεται με το υλικό κατασκευής του ελαστικού μέσου.

 

 

Επίσης, ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την αντίσταση είναι το πάχος του ελαστικού ιμάντα, αφού όσο πιο χοντρό το λάστιχο τόσο μεγαλύτερη η αντίσταση.

 

 

Άρα, η επιμήκυνση, το υλικό και το πάχος του υλικού επιδρούν άμεσα στην αντίσταση που θα έχουμε σε ένα λάστιχο γυμναστικής.

 

 

Τα λάστιχα γυμναστικής και γενικά η ελαστική αντίσταση ,αποδεδειγμένα αυξάνουν τη μυϊκή δύναμη ενεργοποιώντας περισσότερο τους μυς  από τα βάρη ή τα μηχανήματα, με λιγότερη επιβάρυνση στις αρθρώσεις και άρα μειωμένο κίνδυνο τραυματισμού. Αυτό συμβαίνει είτε μιλάμε για ηλικιωμένα άτομα, είτε για ασθενείς ή αθλητές.

Όμως, εκτός από την αύξηση της δύναμης και του μυϊκού τόνου , βοηθάνε στην αύξηση της μυϊκής ελαστικότητας αλλά και της αρθρικής ευκαμψίας.