fbpx

Έτσι θα χτίσεις σώμα από …ατσάλι με kettlebell (Video)

Έτσι θα χτίσεις σώμα από …ατσάλι με kettlebell (Video)

Το kettlebell είναι μια ρώσικη ανακάλυψη που επανήλθε στη σύγχρονη προπόνηση. Είναι μπάλες από χυτοσίδηρο και χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των βαλλιστικών ασκήσεων που συνδυάζουν καρδιαγγειακό, τη δύναμη και την ευελιξία. Αντίθετα από τους παραδοσιακούς αλτήρες , το κέντρο βάρους του kettlebell επεκτείνεται πέρα από το χέρι που διευκολύνει τις ταλαντώσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: «Κλέψε» προπόνηση Boxing και MMA χτίσε κοιλιακούς, μέση και κάψε λίπος (Video)

 

Η άσκηση αυτή είναι ουσιαστικά μία αιώρηση των δύο kettlebell αλλά μη νομίζεται ότι είναι εύκολη!

 

 

Αρχίστε με λίγα κιλά για να μπορέσετε να εξοικειωθείτε με τις μπάλες από χυτοσίδηρο! Έξι ή οκτώ κιλά θα ήταν αρκετά ακόμα και για τον πιο γυμνασμένο. Με την πρόοδο ανεβάστε κιλά 10 – 12 ή πάνω από 16.

 

 

Μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα κάνοντας επαναλήψεις επί 1 λεπτό με διάλλειμα 30΄΄ ή 12 με 15 επαναλήψεις. Αν θέλετε να ασκηθείτε στη φυσική κατάσταση οι επαναλήψεις είναι 12 με 15 και με λίγα κιλά. Αν πάλι θέλετε δύναμη  τότε αυξήστε τα κιλά και περιορίστε τις επαναλήψεις από 6 έως 8.

 

Κατά την αιώρηση προσέχουμε τη γωνία των ποδιών και της μέσης  παρακολουθήστε με προσοχή το βίντεο για να μη κάνετε λάθος στη κίνηση. Ακόμα τα kettlebell δεν πρέπει να αιωρούνται μέσα από τις παλάμες μας! Το τελικό ανέβασμα είναι μέχρι το ύψος των όμων.

 

 

Το kettlebell είναι μια ρώσικη ανακάλυψη που επανήλθε στη σύγχρονη προπόνηση. Είναι μπάλες από χυτοσίδηρο και χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των βαλλιστικών ασκήσεων που συνδυάζουν καρδιαγγειακό τη δύναμη και την ευελιξία. Αντίθετα από τους παραδοσιακούς αλτήρες  το κέντρο βάρους του kettlebell επεκτείνεται πέρα από το χέρι που διευκολύνει τις ταλαντώσεις.