fbpx

Έτσι δεν θα σε …πάρει κάτω ο χειμώνας και θα κάνεις σωστή προπόνηση

Έτσι δεν θα σε …πάρει κάτω ο χειμώνας και θα κάνεις σωστή προπόνηση

Ο χειμώνας είναι η εποχή του χρόνου που μειώνει τη διάθεση για προπόνηση. Βάλε τις συνεχόμενες γιορτές σε συνδυασμό με τον καιρό και νάσου η πεσμένη διάθεση.

Είναι μια εποχή που είναι πιο δύσκολο να κρατηθείς σε φόρμα. Το καλοκαίρι η μέρα είναι μεγαλύτερη, ο καιρός είναι ζεστός και σε βοηθάει στο να κάνεις περισσότερες δραστηριότητες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πότε πραγματικά η άσκηση λειτουργεί ως αγχολυτικό!

 

Το χειμώνα όμως η μέρα γίνεται μικρότερη και για πολλούς είναι δύσκολο να βρουν την όρεξη για την προπόνησή τους.

Αν θέλεις όμως να διατηρήσεις το σώμα σου και να κρατήσεις τη φόρμα σου καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα θα πρέπει να βρεις την όρεξη. Η όρεξη είναι το σημαντικότερο στοιχείο για να μπορέσεις να συνεχίσεις.

Δες μερικές συμβουλές για να σε βοηθήσουν να βρεις την όρεξη που χρειάζεται και να ξεκολλήσεις από τον καναπέ σου.

 

Βάλε στόχους

Το να βάζεις στόχους είναι πολύ σημαντικό. Σε βοηθάει να έχεις συνέχεια κάτι για να προσπαθείς. Όσο δεν υπάρχει κίνητρο να προσπαθήσεις για κάτι η όρεξή σου θα αρχίσει να πέφτει. Προσπάθησε να βάζεις μακροπρόθεσμους αλλά και βραχυπρόθεσμους στόχους για να μένεις συνέχεια σε εγρήγορση.

 

Κάνε προπόνηση σε εσωτερικούς χώρους

Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να ελαττώσουν ή ακόμα και να σταματήσουν το γυμναστήριο για να ξεκινήσουν να κάνουν την προπόνησή τους σε εξωτερικούς χώρους. Δυστυχώς όμως το Χειμώνα αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο αφού δε βοηθάει ο καιρός τις περισσότερες μέρες.

Φυσικά αν δε σου αρέσει τόσο η ιδέα του γυμναστηρίου υπάρχουν άλλα μέρη που μπορείς να γυμναστείς. Μπορείς να ξεκινήσεις τρέξιμο σε κλειστό στάδιο, να κάνεις ασκήσεις στο σπίτι ή οτιδήποτε άλλο σε βολεύει και σε γεμίζει χωρίς να σε κουράζει ψυχολογικά.

 

Ξεκίνα χειμερινά αθλήματα

Αν δεν έχεις δοκιμάσει τα χειμερινά αθλήματα αλλά σκεφτόσουν να τα δοκιμάσεις, αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεκινήσεις. Έτσι, δεν θα είσαι κλεισμένος μέσα στο σπίτι και θα απολαμβάνεις τον Χειμώνα κάνοντας ταυτόχρονα και την γυμναστική σου.

 

Γυμνάσου με παρέα

Το να έχεις παρέα στις δραστηριότητες σου τις κάνεις πολύ πιο διασκεδαστικές. Ίσως κάποιος φίλος ή συγγενής να σκέφτεται να ξεκινήσει να γυμνάζεται και απλά να μην έχει το κίνητρο. Μπορείς να μιλήσεις μαζί του και να κανονίσετε να ξεκινήσετε μαζί κάποια δραστηριότητα. Αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει εσένα αλλά και αυτόν που θα επιλέξεις για παρέα.

 

Μείνε πιστός στο πρόγραμμα σου

Οι περισσότεροι παρατάνε την άσκηση επειδή κάποια στιγμή αποφάσισαν να αναβάλουν την προπόνησή τους για άλλη μέρα. Μείνε όσο πιο πιστός στο πρόγραμμά σου γίνεται. Ένας καλός τρόπος για να το κάνεις είναι να βρεις ώρες που οι πιθανότητες για κάποια άλλη δραστηριότητα θα είναι μικρές, ώστε να μην σου αποσπά τίποτα την προσοχή.

 

Κάνε σωστή διαχείριση του χρόνου

Η άσκηση που θα κάνεις δε χρειάζεται να κρατάει πολλές ώρες. Αν μπορείς να διαθέσεις 45 λεπτά με 1 ώρα από το χρόνο σου 3-4 φορές τη βδομάδα θα μπορέσεις να κρατηθείς σε φόρμα. Φυσικά θα υπάρξουν μέρες που ίσως να θελήσεις να κάνεις περισσότερη ώρα. Δε χρειάζεται όμως να ξεπερνάς συνέχεια αυτόν το χρόνο προπόνησης.