fbpx

Γιατί όταν κάνεις αποτρίχωση μόνος σου όχι μόνο αρκεί αλλά σε ανεβάζει στα μάτι των γυναικών!

Γιατί όταν κάνεις αποτρίχωση μόνος σου όχι μόνο αρκεί αλλά σε ανεβάζει στα μάτι των γυναικών!

Η αποτρίχωση πλέον είναι μέσα στην αντρική περιποίηση αφού ο καιρός του τριχωτού άντρα έχει περάσει προ πολλού!

Η μια λύση είναι να πας σε ένα κέντρο αισθητικής και να επιλέξεις μια μέθοδο. Η άλλη να την κάνεις μόνος σου, είτε με κρέμα, είτε με ξύρισμα, είτε απλά με κουρευτική μηχανή!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σε …τρώνε τα γένια σου αλλά δεν θες να τα ξυρίσεις; Μάθε τι μπορείς να κάνεις!

 

Η αλήθεια είναι ότι αν κάνεις αποτρίχωση σε κάποιο κέντρο αισθητικής και με όποια μέθοδο διαρκεί περισσότερο. Αν όμως την κάνεις μόνος σου, θα χάσεις περισσότερο χρόνο όμως είναι αυτό που αρέσει στις περισσότερες! Ο λόγος είναι απλός, δείχνει ότι ασχολείσαι εσύ με το σώμα σου και αυτό είναι κάτι που τις αρέσει! Είναι σαν αυτό που ξέρουμε από την εποχή των πατεράδων μας ότι τις γυναίκες τις εξιτάρει να βλέπουν πως ξυρίζεται ένας άντρας. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με την αποτρίχωση!

Μπορείς πάντα να επιλέξεις τη λύση του τρίμερ, μειώνοντας ουσιαστικά το μήκος των τριχών στα σημεία που έχετε επιλέξει, χωρίς κόστος και πόνο. Αυτή είναι η λύση που επιλέγουν οι περισσότεροι άντρες σήμερα και μάλλον είναι η μέθοδος “grooming” που κερδίζει.

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο. Ναι, πονάει επίσης αλλά είναι διαφορετικός πόνος, περισσότερο σαν στιγμιαίο κάψιμο από ηλεκτρικό ρεύμα. Το θετικό σε αυτή τη μέθοδο είναι πως οι επισκέψεις γίνονται περίπου κάθε 4-6 εβδομάδες και μετά τις δύο ή τρεις φορές ο πόνος είναι πολύ λιγότερος αφού έχουν ήδη καταστραφεί πολλοί θύλακες τριχών. Επίσης, το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι μόνιμο

Εάν σκέφτεστε να κάνετε αποτρίχωση λογικά θα επιλέξετε μεταξύ των τριών αυτών μεθόδων. Η κάθε μία έχει τα υπέρ και τα κατά της, ενώ μπορείτε να βάλετε στη ζυγαριά το κόστος και τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία της αποτρίχωσης.

Όπως επισημαίνει η δερματολόγος Gina Hernandez από τη Βοστόνη, το ξύρισμα έχει μια βασική “παρενέργεια”: μικρά σπυράκια στους πόρους της τρίχας και έντονη φαγούρα όταν βγαίνουν ξανά οι τρίχες. Η ίδια συστήνει την αποτρίχωση με κερί ή με λέιζερ αν θέλετε ένα μόνιμο αποτέλεσμα.