fbpx

Αν θες super κοιλιακούς μάθε πως κάνεις σωστά τις άρσεις λεκάνης (Video)

Αν θες super κοιλιακούς μάθε πως κάνεις σωστά τις άρσεις λεκάνης (Video)

Θέλεις καλούς και γραμμωμένους κοιλιακούς. Κάνεις αεροβική και πολλές ασκήσεις με πολλές επαναλήψεις κοιλιακών. Όμως μια άσκηση που πολλοί φοβούνται λόγω της μέσης, μπορεί να σου δώσει τη διαφορά. Είναι οι άρσεις λεκάνης και δες πως τις κάνεις χωρίς να καταπονήσεις τη μέση σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 tips για να μάθεις να μην φοβάσαι τις άρσεις θανάτου

 

Οι κοιλιακοί με άρση λεκάνης μπορεί οπτικά να θεωρούνται εύκολοι, αλλά δεν είναι! Αποτελούν μια από τις καλύτερες ασκήσεις που γυμνάζουν σχεδόν όλο το μυϊκό σύστημα της κοιλιάς και το κακό είναι ότι αν δεν τις κάνεις σωστά θα έχεις θέμα με τη μέση σου.

 

 

Η άσκηση εκτελείται στο συνολικό σας πρόγραμμα, σε τουλάχιστον τρία σετ με περισσότερες από 10 επαναλήψεις το καθένα, ανάλογα βέβαια με το επίπεδο σας. Δείτε πως μπορείτε να εκτελέσετε σωστά τους κοιλιακούς με άρση λεκάνης.

Για να κάνεις την άσκηση αρχικά έχουμε τα πόδια μας όρθια σε ορθή γωνία. Τα χέρια μας παράλληλα με τον κορμό με τις παλάμες να ακουμπούν στο έδαφος. Φέρνουμε τις άκρες των ποδιών μας στο ύψος του κεφαλιού τεντώνοντας παράλληλα τον κορμό προς τα επάνω, ενώ οι τα χέρια μας μένουν κολλημένα στο πάτωμα.