fbpx

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να προσέξεις στην οδήγηση την άνοιξη με τη μηχανή σου

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να προσέξεις στην οδήγηση την άνοιξη με τη μηχανή σου

Η άνοιξη βγάζει στον ήλιο και τους πιο δύσκολους αναβάτες μοτοσικλετών, που κακά τα ψέματα εγκλωβίζονται λόγω του χειμώνα μέσα στο αυτοκίνητο τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η βλάβη που δεν πρέπει να την «εύχεσαι» ούτε για τον χειρότερο εχθρό σου

 

Είναι λοιπόν μια ευκαιρία να δούμε τι πρέπει να έχουμε στον βασικό μας εξοπλισμό, τόσο για την ασφάλεια όσο και την άνεση.

Πρώτο και πιο σημαντικό το κράνος για να μην ξεχνιόμαστε με την ασφάλεια.

Όπως και να έχει η άνοιξη βρίσκεται προ των πυλών και η θερμοκρασία ανεβαίνει. Η καθημερινότητά μας γίνεται πιο εύκολη και η μετακίνηση με δίκυκλο πιο ευχάριστη. Εκτός κι αν κάνουμε τα συνηθισμένα λάθη της άνοιξης.

Καλό ειναι να μην αλλάξουμε απευθείας το χειμωνιάτικο μπουφάν μας με το καλοκαιρινό. Είναι ακόμη νωρίς, άλλωστε, για διάτρητο μπουφάν. Προς το παρόν, λοιπόν, ας αφαιρέσουμε μόνο την εσωτερική επένδυση από το χειμωνιάτικο.

Αν είχαμε εγκαταλείψει για κάποιο διάστημα τη μοτοσικλέτα μας, λόγω κρύου, δεν μπορούμε απλά να την ξαναβάλουμε μπρος και να ξεκινήσουμε τις βόλτες. Ανάλογα και με το πόσο καιρό την είχαμε ακινητοποιημένη, θα πρέπει να αλλάξουμε λάδια και φίλτρα, αλλά και να ελέγξουμε ελαστικά και μπαταρία.

Καλό είναι να μην παρασυρθούμε από τον καλό καιρό και ξεκινήσουμε τις βόλτες με ανοιχτή ζελατίνα κράνους, προκειμένου να μυρίζουμε τα λουλούδια. Εκτός του ότι τα λουλούδια δεν μυρίζουν ακόμη, έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους ζουζούνια κάθε μεγέθους που μπορεί να προσγειωθούν στο πρόσωπό μας, με επίπονες συνέπειες.

Οι βροχές αρχίζουν να μειώνονται ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι οι δρόμοι είναι πλέον στεγνοί. Πολλοί νοικοκυραίοι έχουν ήδη ξεκινήσει να πλένουν με λάστιχα αυλές και πεζοδρόμια και τα νερά καταλήγουν, φυσικά, στο δρόμο.

Ειδικά τα σαββατοκύριακα, ο καλός καιρός θα επαναφέρει στους δρόμους δικυκλιστές που έχουν να ανέβουν στη σέλα από τον Οκτώβριο. Όσο καλοί οδηγοί κι αν ήταν τότε, τις πρώτες ημέρες θα είναι σίγουρα σκουριασμένοι. Ας έχουμε, λοιπόν, το νου μας και για αυτούς κι ας μην εμπιστευόμαστε όποιον συναντάμε στο δρόμο μας.