fbpx

Αυτή είναι η συνταγή να φτιάξεις τα διάσημα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ σπίτι σου!

Αυτή είναι η συνταγή να φτιάξεις τα διάσημα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ σπίτι σου!

Επειδή η υγειονομική κρίση διαρκεί πολύ και τα πολυκαταστήματα θα αργήσουν να ανοίξουν η σουηδική εταιρία ΙΚΕΑ αποφάσισε να μην αφήσει τους φίλους της χωρίς τα διάσημα γευστικότατα κεφτεδάκια!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 3 μυστικά για να κάνεις τη μπριζόλα σου …απίστευτη γκουρμεδιά

 

Έτσι αποκάλυψε την συνταγή για τα διάσημα κρεατοσφαιρίδιά της έτσι ώστε οι φίλοι και πελάτες να μπορούν να τα φτιάξουν στο σπίτι.

Δες την συνταγή όπως την αποκάλυψε το ΙΚΕΑ:

 

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

250 γρ. χοιρινός κιμάς

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο

100 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη

1 αυγό

6 κ.σ. γάλα

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα

40 γρ. βούτυρο

40 γρ. αλεύρι

150 ml ζωμός λαχανικών

150 ml ζωμός βοδινού

150 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.γ. soy sauce

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  • Βάζεις τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά σε ένα μπολ και ξεκινάς να ζυμώνεις. Στη συνέχεια, προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το αυγό και ανακατεύεις όλα τα υλικά. Προσθέτεις το γάλα και αλατοπίπερο.
  • Σχηματίζεις μικρές σφαίρες με τον κιμά και αφού ολοκληρωθεί το πλάσιμο, βάζεις τα κεφτεδάκια σε ένα καθαρό πιάτο. Το καλύπτεις και το αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, σε μία διαδικασία που θα βοηθήσει στο να διατηρηθεί το σχήμα κατά το ψήσιμο.
  • Τοποθτείς τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι, σε μέτρια φωτιά, και τα γυρνάς μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Αφού συμβεί αυτό, τα μεταφέρεις σε αντικολλητικό ταψί, τα καλύπτεις και τα ψήνεις για περίπου μισή ώρα στους 180ºC
  • Έπειτα, προχωράς με τη σάλτσα. Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις για 2′. Βάζεις τους ζωμούς βοδινού και λαχανικών και εξακολουθείς να ανακατεύεις. Έπειτα, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τη soy sauce και τη μουστάρδα Dijon. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει η σάλτσα.
  • Έχοντας κάνει όλα τα παραπάνω βήματα, σερβίρεις μαζί με τηγανητές πατάτες και απολαμβάνεις.