fbpx

Είναι ο Leclerc ο νέος Schumacher της Ferrari; Νίκη Verstappen στην Αυστρία

Είναι ο Leclerc ο νέος Schumacher της Ferrari; Νίκη Verstappen στην Αυστρία

Ο Max Verstappen είναι έμπειρος ενώ ο Leclerc όχι! Και οι δύο είναι επιθετικοί πιλότοι, όμως η πείρα νίκησε και έτσι ο Verstappen πήρε την πρωτιά λίγο πριν την πτώση της καρό σημαίας στο gp της Αυστρίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα ρεκόρ του Σένα που δεν καταρρίφθηκαν μέχρι σήμερα

 

Ο νεαρός και άπειρος Leclerc δεν κατάφερε να κόψει τον ρυθμό του αγώνα και να κρατήσει κλειστές τις διόδους λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Έτσι ο έμπειρος Max βρήκε την πόρτα ανοιχτή και πέρασε, αν και ο Leclerc προσπάθησε να το σώσει έστω και την τελευταία στιγμή κλείνοντας τη γραμμή του δεν τα κατάφερε!

 

 

 

Για πολλούς ο νεαρός Leclerc, μεγαλωμένος στη πιο ιστορική πόλη της F1 το Μονακό, είναι ο νέος Schumacher της Ferrari, αφού μόλις στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία κατάφερε να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παίρνοντας μάλιστα την πρώτη του pol στον αγώνα της Αυστρίας.

 

 

Σε έναν αγώνα που κράτησε την πρωτοπορία σχεδόν μέχρι το τέλος χάνοντας καθαρά από έλλειψη εμπειρίας.

 

 

Από την άλλη ο Max Verstappen απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι ο πιο “επιθετικός” πιλότος στη Formula 1 και με διαδοχικά προσπεράσματα στο τέλος, πήρε τη νίκη. Ένα προσπέρασμα που για πολλούς φάνταζε ως φάουλ, όμως όχι για τους αγωνοδίκες που κατοχύρωσαν τη νίκη στον Ολλανδό.

 

 

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Valery Bottas με τους Vettel και Hamilton να ακολουθούν. Ειδικά ο Vettel με μια πολύ όμορφη προσπέραση στον Hamilton πήρε την τέταρτη θέση και τους πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Κατά τα άλλα  το πρωτάθλημα φαίνεται ότι παίρνει νέα τροπή καθώς οι διαφορές των πέντε πρώτων είναι ακόμα σχετικά μικρές:

 

  1. Lewis Hamilton GBR MERCEDES 197
  2. Valtteri Bottas FIN MERCEDES 166
  3. Max Verstappen NED RED BULL RACING HONDA 126
  4. Sebastian Vettel GER FERRARI 123
  5. Charles Leclerc MON FERRARI 105