fbpx

Εισαγγελική έρευνα για τα πατίνια μετά το σάλο που προκλήθηκε

Εισαγγελική έρευνα για τα πατίνια μετά το σάλο που προκλήθηκε

Στη χώρα μας δυστυχώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε τρία στάδια: Επένδυση – κενό νόμου – επέμβαση εισαγγελέα! Ο λόγος για τα ηλεκτρικά πατίνια που τρέχουν με 25χλμ την ώρα, σε δρόμους, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους με τους αναβάτες (πολλές φορές ανήλικούς) να μην φοράνε κράνος επειδή η νομοθεσία δεν το προβλέπει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο επικίνδυνα είναι τα ηλεκτροκίνητα πατίνια; Γιατί η εταιρία δεν δίνει κράνος;

 

Έτσι λοιπόν με την εμφάνιση τους έγινε το σούσουρο. Γράψανε τα ΜΜΕ όπως και το Activeman.gr… και όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα έρχεται ο εισαγγελέας να δώσει τη λύση!

Έτσι λοιπόν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, ζητεί να διερευνηθεί κάτω από ποιο νομοθετικό πλαίσιο κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά πατίνια και εάν παραβιάζονται διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

 

 

Η παρέμβαση του εισαγγελέα έρχεται μετά από μηνυτήρια αναφορά ενός πολίτη που υποστήριξε ότι η χρήση των πατινιών, εκτός από ανεξέλεγκτη, είναι και παράνομη.

Την έρευνα θα διενεργήσει η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Πάντως μετά τα ατυχήματα και τον σάλο που προκλήθηκε και ανεξάρτητα με την εισαγγελική έρευνα, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει την ταχύτητα των πατινιών στα 15χλμ ή θα υποχρεώνει του αναβάτες να φορούν κράνος.