fbpx

Η τραγωδία της Ferrari και η κυριαρχία της Mecedes!

Η τραγωδία της Ferrari και η κυριαρχία της Mecedes!

Στην σύντομη αυτή αγωνιστική χρόνια για την F1 το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα της Αυστρίας δεν είναι απλώς καταστροφικό για την Ferrari αλλά τραγωδία!

Για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton εξελίχθηκε σε μια ωραία απογευματινή βόλτα με ωραίο καιρό, αφού ήταν στην pole position για 89η φορά στην καριέρα του, με τον Max Verstappen δίπλα του και τους Carlos Sainz-Valtteri Bottas στη δεύτερη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το Mini που κοστίζει περίπου όσο μια Ferrari!

 

Και όσο για την Ferrari, ήταν στραβό το κλίμα ….αφού στην εκκίνηση οι Leclerc και Vettel βρισκόταν στις θέσεις 10 και 14, μετά από μία ακόμα απογοητευτική εμφάνιση στις κατατακτήριες.

 

 

Η απόλυτη κυρίαρχη στο δεύτερο γύρο του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος έφερε τη Mercedes  να πετύχει το απόλυτο 1-2.

Η τραγωδία για την Ferrari ήρθε λίγο μετά την εκκίνησημε τον Charles Leclerc να πέφτει πάνω στον Sebastian Vettel με αποτέλεσμα να βγούνε εκτός αγώνα και τα δύο μονοθέσια, κάνοντας του φίλους της Squteria να αναρωτιούνται για την τύχη της ιστορικής ομάδας!

 

 

Για την ιστορία ο Leclerc ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το συμβάν.

 

 

Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Hamilton που κέρδισε χωρίς να έχει αντίπαλο και ακολούθησε ο Bottas που τερμάτισε δεύτερος καταφέρνοντας στο τέλος να προσπεράσει τον Verstappen που με τη σειρά του δεν άντεξε λόγω ελαστικών.Το βάθρο τελικά συμπλήρωσε ο πιλότος της Red Bull και ακολούθησε ο ομόσταυλός του Alexander Albon. Πιο πίσω βρέθηκε ο Lando Norris με McLaren που κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του. Οι θέσεις 6-8 κρίθηκαν στα εκατοστά του δευτερολέπτου με τους Perez, Stroll και Ricciardo να τερματίζουν στις θέσεις 6,7 και 8 αντίστοιχα. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Sainz και Kvyat αντίστοιχα.

 

 

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία το διάστημα 17-19 Ιουλίου.