fbpx

Μάθε τα πάντα για τις ασκήσεις burpee και …κάψε αποτελεσματικά (Video)

Μάθε τα πάντα για τις ασκήσεις burpee και …κάψε αποτελεσματικά (Video)

Οι ασκήσεις burpee από πολλούς γυμναστές θεωρούνται ότι έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Τι είναι όμως τα burpees ή αλλιώς η προπόνηση με burpee; Πρόκειται για προπόνηση που είναι αρκετά δύσκολη και γυμνάζει αποτελεσματικά όλο το σώμα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να κάνεις μυϊκή υπερτροφία χωρίς βάρη

 

Ως full body γυμναστική έχει άμεσα αποτελέσματα στα πόδια, τον κορμό, το στήθος, την πλάτη και τα χέρια! Κάνοντας την μπορείς να κάψεις πάρα πολλές θερμίδες εγγυημένα. Είναι ένας συνδυασμός ενδυνάμωσης και cardio αλλά βοηθάει ακόμα και στην συγκέντρωση.

Η άσκηση αυτή παίρνει το όνομα της από τον Royal H. Burpee έναν φυσιολόγο από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Το 1930 ο Burpee ανέπτυξε την άσκηση αυτή σαν ένα τεστ της φυσικής κατάστασης ενός ασθενούς. Η άσκηση δεν άργησε να γίνει δημοφιλής στον αμερικανικό στρατό. Ακόμα και σήμερα είναι το απόλυτο τεστ φυσικής κατάστασης αν και είναι επίπονη!

Ουσιαστικά η γυμναστική burpee είναι υψηλής έντασης προπόνηση που μπορεί να γίνει παντού χωρίς εξοπλισμό. Τα πλεονεκτήματα της είναι πολλά και ανάμεσα σε αυτά είναι η μυϊκή ενδυνάμωση και η αντοχή ενώ κάνοντας την καίγονται 50% περισσότερες θερμίδες από μία πιο μέτριας έντασης άσκηση. Εκτιμάται πως ένα λεπτό της άσκησης αντιστοιχεί σε 10 έως 20 θερμίδες!

 

 

Πως γίνεται η γυμναστική burpee

Η κλασσική άσκηση burpee γίνεται με τον εξής τρόπο:

Σε θέση squat με τα χέρια στο πάτωμα και λίγο πιο ανοικτά από το άνοιγμα των ώμων

Κρατάμε σταθερό το πάνω μέρος του σώματος ενώ πετάμε τα πόδια προς τα πίσω

Τα πόδια πρέπει να προσγειώνονται στις μύτες των ποδιών

Από αυτή τη θέση κάνουμε ένα push up και επιστρέφουμε στην θέση squat όπως στην αρχή

Από την θέση squat κάνουμε ένα άλμα όσο πιο ψηλά μπορούμε και επιστρέφουμε στην αρχική θέση για να επαναλάβουμε.

 

 

Η προετοιμασία για το burpee

Περίπου 10 λεπτά χρειάζονται για 10 burpee. Η άσκηση αυτή είναι υπερβολικά δύσκολη οπότε χρειάζεται προετοιμασία! Για να αντέξει το σώμα χρειάζεται αντοχή σε υψηλής έντασης cardio ασκήσεις. Η ιδανική προετοιμασία λοιπόν είναι τα sprint 100 μέτρων πριν από 5 burpees. Ο συνδυασμός των sprint και των burpee θα αλλάξουν το σώμα σου σε μικρό χρονικό διάστημα.