fbpx

Να γιατί πρέπει να προσέχουμε ακόμα και όταν έχουμε πράσινο στο σηματοδότη!

Να γιατί πρέπει να προσέχουμε ακόμα και όταν έχουμε πράσινο στο σηματοδότη!

Το τραγικό δυστύχημα με τον ντιλιβερά στη Θεσσαλονίκη κατέδειξε για ακόμα μια φορά με τον χειρότερο τρόπο την ασυδοσία που επικρατεί στη χώρα μας σε ότι αφορά τα θέματα οδικής ασφάλειας και αστυνόμευσης!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το τρίο που αν το τηρήσεις θα είσαι πάντα όρθιος και φυσικά ζωντανός!

 

Δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα δεν ήταν η τελευταία φορά –αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα- που όχι μόνο γίνονται κόντρες μέσα στη πόλη, αλλά παραβιάζεται ο ερυθρός σηματοδότης είτε από αυτοκίνητα, είτε από μηχανάκια ή μοτοσικλέτες. Όμως όπως και να το κάνουμε, όποιος και αν παραβιάσει το κόκκινο ή την προτεραιότητα, περισσότερο κινδυνεύει ο μοτοσικλετιστής.

Οι αρχές αν και μπορούν δείχνουν ανίκανες να λύσουν ή στη τελική να μειώσουν το πρόβλημα. Οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας είτε δεν υπάρχουν, είτε όπου υπάρχουν απλώς αγνοούνται από τους εντεταλμένους να τις παρακολουθούν,  ώστε να σταματήσουν τύπους σαν τον 20χρονο που ενώ έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ήδη είχε παραβιάσει τουλάχιστον τρεις κόκκινους σηματοδότες, δεν στάλθηκε ούτε ένα περιπολικό να προσπαθήσει να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του οχήματος.

Και αφού ο πολιτεία φαίνεται ανίκανη να ελέγξει την κατάσταση η μοναδική λύση για όλους τους μοτοσικλετιστές είναι να ελέγχουν τη κάθε διασταύρωση ακόμα και αν έχουν πράσινο σηματοδότη, ειδικά αν βγαίνουν από μικρότερο σε μεγαλύτερο δρόμο, όπως έγινε στο συγκριμένο τραγικό συμβάν.

Αυτό βέβαια πρέπει να ισχύει για όλους τους οδηγούς, όλων των οχημάτων, ωστόσο οι μοτοσικλετιστές είναι οι πλέον ευάλωτοι και κινδυνεύουν περισσότερο.

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης