fbpx

Ο Charles Leclerc έγραψε ιστορία και χωρίς …προστασία!

Ο Charles Leclerc έγραψε ιστορία και χωρίς …προστασία!

Στον προηγούμενο αγώνα που κέρδισε ο Charles Leclerc κάποιοι είπαν ότι αυτό έγινε εξαιτίας της «προστασίας» που του παρείχε ο Vettel απομακρύνοντας έτσι την απειλή του Hamilton. Όμως στο gp της Ιταλίας δεν συνέβη κάτι τέτοιο με τον Μονεγάσκο να εκκινεί πρώτος και να τερματίζει πρώτος χωρίς κανένας να καταφέρει να τον προσπεράσει ούτε για λίγο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Leclerc θυμίζει τον Niki Lauda είπε ο πρώην πρόεδρος της Ferrari

 

Ο Charles Leclerc έγραψε ιστορία στη Scuderia καθώς έγινε ο νεαρότερος πιλότος που κερδίζει δύο συνεχόμενους αγώνες και την πρώτη της Ferrari στη Μόντζα μετά το 2010.

 

 

Ο μικρός της Ferrari κατάφερε να αντέξει στη πραγματικά στη μεγάλη πίεση που του άσκησε ο Hamilton με πιο χαρακτηριστική την στιγμή εκείνη που οι κριτές αναγκάστηκαν να βγάλουν μαύρη-άσπρη σημαία στον Leclerc και τον Hamilton να καταστρέφει τα ελαστικά του.

 

 

Ο αγώνας κατά τα άλλα ήταν φοβερός με τρομερές μάχες και αγωνία.

Ο Vettel έκανε μόνος του τε-τα-κέ στους πρώτους γύρους, μπήκε άτσαλα χτύπησε στον Strole και κατέστρεψε τον αγώνα του μόνος του καθώς στην συνέχεια πήρε και 10 δευτ. ποινή.

 

 

Στη συνέχεια του αγώνα, ο Hamilton πίεσε πολύ τον Leclerc.  Στο τέλος και με μερικούς γύρους να απομένουν ο Hamilton έδωσε την θέση του στον Bottas καθώς έκανε ένα λάθος και μπήκε για νέα ελαστικά ώστε να καταφέρει λίγους γύρους μετά να κάνει ταχύτερο γύρο.

Ο Bottas προσπάθησε να φτάσει και να περάσει τον Leclerc αλλά και αυτός δεν τα κατάφερε με τα ελαστικά του να μην τον βοηθούν. Έφτασε πίσω από τον Μονεγάσκο και προσπάθησε σε μερικά σημεία να τον περάσει δίχως επιτυχία.

 

 

Εξαιρετικά αλλά και σιωπηλά καθώς το ενδιαφέρον βρισκόταν στους δύο πρώτους, τα πήγε η Renault που είδε τους δύο οδηγούς της να τερματίζουν.

 

 

Στην 6η θέση ο Alex Albon δικαιώνει την επιλογή των ανθρώπων της Red Bull ενώ στην 7η ο Perez δείχνει σε όλους πόσο καλός οδηγός είναι.