fbpx

Ποιος θα πάρει το Aqua Forum; Μάθε το παρασκήνιο της κατάρρευσης!

Ποιος θα πάρει το Aqua Forum; Μάθε το παρασκήνιο της κατάρρευσης!

Από τότε που υπήρχε και μεγαλουργούσε το Superman ο Τάσος Δημητριάδης είχε μπει στο μάτι πολλών… Παράλληλα το Nutri Shop του Νίκου Δημητριάδη είχε πολύ γρήγορη ανάπτυξη αφού ήταν από τα πρώτα και ίσως το πρώτο μαγαζί  υγιεινής διατροφής στη Θεσσαλονίκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλος εποχής για το μεγαλύτερο γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης

 

Όταν τα αδέρφια ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιούργησαν ένα μεγάλο και δυνατό γυμναστήριο το Forum, για να ακολουθήσει μερικά χρόνια μετά το Aqua Forum το μεγαλύτερο και πληρέστερο γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης στην ανατολική πλευρά της πόλης.

 

 

Όπως ήταν φυσικό τα αδέρφια Δημητριάδη είχαν μπει στο μάτι πολλών!

20 χρόνια μετά, την Παρασκευή 19 Απριλίου το Aqua Forum κατασχέθηκε από την τράπεζα με το αιτιολογικό της λήξης της μίσθωσης, αφήνοντας Πασχαλιάτικα 21 οικογένειες στον δρόμο και περίπου 1500 πελάτες να ψάχνουν νέο γυμναστήριο.

Όπως είναι φυσικό το συμβάν προκάλεσε πολλές συζητήσεις στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Σε κάποιους έπεσε ως “κεραυνός εν αιθρία” , άλλοι όμως το περίμεναν. Εκείνοι ήταν που μερικές ώρες μετά άρχισαν να μιλούν για “περίεργα πράματα” και για “έναν νέο ιδιοκτήτη” του γυμναστηρίου.

 

 

Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο το παρασκήνιο άρχισε να οργιάζει από πληροφορίες που θέλουν το «κάτι άλλο να συμβαίνει» και εκδήλωσε την ξαφνική «σπουδή» της τράπεζας!

Οι πληροφορίες που φτάνουν στα γραφεία του Activeman.gr είναι πολλές, όμως οι περισσότερες συγκλίνουν στην επικείμενη επέκταση μεγάλου επενδυτή στο χώρο των γυμναστηρίων που ήδη έχει κατακτήσει την αγορά της δυτικής και της κεντρικής Θεσσαλονίκης, στην ανατολική περιοχή και είναι βέβαιο ότι θα δείξει ενδιαφέρον στον επικείμενο πλειστηριασμό του ακινήτου και του εξοπλισμού!

 

 

Στην ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης, που σχεδόν μονοπωλούσε το Aqua Forum, είχε ουσιαστικά έναν μόνο ανταγωνιστή το Real Fit. Τα δύο αυτά γυμναστήρια ουσιαστικά «έκλειναν» την αγορά της ανατολικής Θεσσαλονίκης (που είναι πολύ μεγάλη) μαζί με τα άλλα μικρότερα όπως το Escape που μοιράζονταν την υπόλοιπη αγορά.

Και ενώ όλοι νόμιζαν ότι στην ανατολική Θεσσαλονίκη τα πράματα ήταν μοιρασμένα ήρθε η κατάρρευση του Aqua Forum και όπως φαίνεται ετοιμάζεται να μπει νέος και δυνατός «παίκτης» στον χώρο της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

 

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια οι τράπεζα σκλήρυνε την στάση της και απαιτούσε το ενοίκιο των 16.000 ευρώ μηνιαίως, παρά τη κρίση. Μάλιστα τη στιγμή που το τραπεζικό σύστημα μείωνε δάνεια και μισθώσεις, στην περίπτωση του Aqua Forum δεν υπήρξε ούτε ένα ευρώ μείωση.

Όπως ήταν φυσικό τα αδέρφια Δημητριάδη δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στο εξωφρενικό για την εποχή ενοίκιο των 16.000 ευρώ μηνιαίως. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τράπεζα δεν απάντησε σε καμία από τις οχλήσεις  για νέα διαπραγμάτευση του ενοικίου.

 

Στο γυμναστήριο λειτουργούσε το μοναδικό γήπεδο σκουός της Θεσσαλονίκης

 

Γεγονός που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά είναι η μη καταβολή του υπόλοιπου του δανείου, ύψους 400.000 ευρώ στους δικαιούχους με το αιτιολογικό ότι υπάρχει κρίση, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αδέρφια Δημητριάδη έχουν καταβάλει μόνο σε ενοίκια προς την τράπεζα 450.000 ευρώ, ενώ όλοι τους οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες αμείβονταν κανονικά.

Οι εξελίξεις αναμένεται να έχουνε μεγάλο ενδιαφέρον αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αδέρφια Δημητριάδη θα κινηθούν νομικά. Βέβαια με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και ο επικείμενος πλειστηριασμός του ακινήτου και του εξοπλισμού.