fbpx

Πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια – Τι θα γίνει με τις συνδρομές

Πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια – Τι θα γίνει με τις συνδρομές

Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια; Θα ανοίξουν ή όχι το καλοκαίρι; Θα έχουμε γυμναστήρια ξανά από τον Σεπτέμβριο; Τι θα γίνει με τις συνδρομές; Ερωτηματικά που προκύπτουν μετά τις εξελίξεις αφού φαίνεται ότι η έναρξη λειτουργίας την 1η Ιουνίου δεν θα ισχύσει.

Η «βόμβα» έπεσε την Κυριακή το πρωί από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση που σε συνέντευξη του στο OPEN και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι είναι πολύ πιθανό να παραμείνει το λουκέτο στα γυμναστήρια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 15 δωρεάν fitness app για να προπονηθείς άνετα στο σπίτι σου!

 

Μάλιστα στις επίμονες ερωτήσεις της Φαίης Μαυραγάνη ο υφυπουργός δεν έδωσε απάντηση αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα γυμναστήρια πιθανώς δεν θα λειτουργήσουν την 1η Ιουνίου και θα αργήσουν πολύ να ανοίξουν.

Το πρόβλημα όπως φαίνεται είναι πολύπλοκο και έχει να κάνει από τη μια με τους ενδοιασμούς των επιστημόνων και από την άλλη με τον τρόπο λειτουργίας των γυμναστηρίων. Μια κατάσταση που δείχνει ότι ακόμα και να επιτραπεί η λειτουργία των γυμναστηρίων, πολλά από αυτά δεν θα έχουν δυνατότητα να λειτουργήσουν αυτό το καλοκαίρι.

Συνολικά 2.500 επιχειρήσεις και 42.000 υπάλληλοι μένουν ξεκρέμαστοι με τις πληροφορίες να θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε ειδικό πακέτο βοήθειας για τον ιδιαίτερο επαγγελματικό χώρο των γυμναστηρίων.

Το Activeman.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συνδέσμου ιδιοκτητών γυμναστηρίων Βορείου Ελλάδος Κώστα Φακή, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων ενώ άφησε να εννοηθεί ότι τα γυμναστήρια είναι πολύ πιθανό να μην ανοίξουν φέτος το καλοκαίρι:

«Το κλείσιμο έγινε απο την πολιτεία και για λόγους δημόσιας υγείας. Τα γυμναστήρια ζητάνε τη στήριξη της πολιτεία για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους στο μέτρο του δυνατού αντιλαμβανόμενα πλήρως και την επιθυμία των πελατών να μην χάσουν όλο το διάστημα για το οποίο πλήρωσαν! Σκοπός μας είναι να ικανοποιήσουμε όσο περισσότερο γίνεται το πελατολόγιο μας. Είμαστε σίγουροι όμως ότι οι πελάτες καταλαβαίνουν τη μεγάλη ζημιά που υφίστανται τα γυμναστήρια και μας το επικοινωνούν ομαδικά με μηνύματα συμπαράστασης» τόνισε ο κ. Φακής.

Η πραγματικότητα για τα γυμναστήρια είναι σκληρή. Η καλή περίοδος την άνοιξης έχει χαθεί και όλοι γνωρίζουν ότι η κίνηση μέσα στο καλοκαίρι είναι πολύ μειωμένη.

Όσο για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρηθούν αν ανοίξουν τα γυμναστήρια ο κ. Φακής τόνισε ότι μπορούν να λειτουργήσουν με συγκεκριμένο αριθμό πελατών που θα προσέρχονται με ραντεβού και την στενή εποπτεία του προσωπικού ώστε να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο φαίνεται ότι για τους επιστήμονες το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα κλιματιστικά των γυμναστηρίων για τα οποία δεν έχουν αποφανθεί ακόμα οι υγειονομικές Αρχές, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα γυμναστήρια για την διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας.

Οι επαγγελματίες του χώρου, έχουν καταθέσει προτάσεις με μέτρα για την υγεία των εργαζομένων και των συνδρομητών. Μεταξύ αυτών είναι η πρόταση για προκαθορισμένα ραντεβού ώστε να παραμένει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός των γυμναστηρίων, ενώ προτείνεται απολύμανση όλων των οργάνων γυμναστικής ξεχωριστά μετά την χρήση από κάθε πελάτη και μάσκες και γάντια για όλο το προσωπικό.

Τι θα γίνει όμως με τα συμβόλαια των πελατών; Ο κ. Φακής απάντησε στο Activeman.gr ότι: «Το κόστος είναι επώδυνο και χρειαζόμαστε βοήθεια όμως από την άλλη και οι πελάτες μας έχουν δίκιο. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κάποιον πελάτη ξεκρέμαστο. Θα υπάρξει «πάγωμα» των συμβολαίων στο μέτρο του δυνατού».