fbpx

Τέλος εποχής για τον Jorge Lorenzo – Ανακοίνωσε το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας!

Τέλος εποχής για τον Jorge Lorenzo – Ανακοίνωσε το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας!

Κανείς δεν τα περίμενε. Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο του MotoGp: O Jorge Lorenzo αποχωρεί οριστικά από τους αγώνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η διαμάχη Yamaha-κηδων και Honda-κηδων καλά κρατεί και είναι ξεκαρδιστική!

 

Η απόφαση του πρωταθλητή ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου όπου επικρατούς μια έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

 

 

Ο Lorenzo ανακοίνωσε ότι ο αγώνας της Βαλενθια θα είναι το τελευταίος του στα gp. Όπως αποκάλυψε στο τέλος είναι κάτι που άρχισε να σκέφτεται από το Assen, από την πτώση που είχε τότε. Μία σκέψη που έγινε ενώ ακόμη ήταν στο έδαφος, για το αν αξίζει πραγματικά όλη αυτή η θυσία και ο πόνος, ενώ έχει μία αρκετά καλή καριέρα.

Δίπλα του καθόταν ο CEO της Dorna, ο Carmelo Ezpeleta, όταν ο Lorenzo εξηγούσε ότι οι τραυματισμοί του το τελευταίο διάστημα ήταν αυτοί που τον έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση.

 

 

«Πάντα πίστευα ότι στη ζωή ενός αναβάτη, τέσσερις είναι οι πιο σημαντικοί σταθμοί», άρχισε να λέει ο Jorge, μπροστά από πλήθος δημοσιογράφων και αναβατών « Είναι ο πρώτος σου αγώνας, η πρώτη σου νίκη, ο πρώτος σου τίτλος και τέλος, η ημέρα που αποφασίζεις να σταματήσεις. Όπως θα καταλάβατε, αυτή η ημέρα έφτασε για μένα»

«Όλοι ξέρετε, συνέχισε, πόσο τελειομανής είμαι και πόσο έχω προσπαθήσει, όμως δεν είναι αυτό το μόνο που χρειάζεται στους αγώνες. Μετά από εννιά, απίστευτα και καταπληκτικά χρόνια στην Yamaha, ήρθε η Ducati και παρά τις δυσκολίες η απίστευτη νίκη στο Mugello μπροστά στο Ιταλικό κοινό. Πηγαίνοντας στην Honda ολοκλήρωσε το όνειρο πολλών αναβατών, να γίνει εργοστασιακός αναβάτης του HRC, όμως οι τραυματισμοί είχαν το πάνω χέρι».

 

 

Ο Lorenzo μίλησε για μερικές από τις καλύτερες στιγμές του, παραδέχτηκε πως σκεφτόταν την παραίτηση καιρό τώρα, αλλά χωρίς να έχει αποφασίσει. Έψαχνε μέχρι και την Μαλαισία φέτος να βρει το κίνητρο και να αλλάξει η σχέση του με την μοτοσυκλέτα της Honda, δεν άλλαξε τίποτα σε αυτό κι έτσι πήρε την απόφαση. Το 2010 στην Μαλαισία ήταν η καλύτερη στιγμή του, δεν αποκάλυψε τί θα κάνει στο μέλλον αλλά σίγουρα θα πάρει λίγο χρόνο ανασυγκρότησης. «Την πρώτη φορά που μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να σταματήσω, ήρθε μετά τον τραυματισμό μου στο Assen. Την οριστική απόφαση την πήρα μετά την Sepang» είπε ο ίδιος.

Ο Ισπανός πρωταθλητής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έκανε πολλές διακοπές στο λόγο του έντονα φορτισμένος συγκινησιακά.

Ζήτησε  δημοσίως συγγνώμη από τον Alberto Puig, τον Team Manager της Honda, τον οποίο ο ίδιος είχε προσεγγίσει και αυτοπροτάθηκε για τη θέση του Dani Pedrosa: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Alberto, τον οποίο απογοήτευσα… όπως απογοήτευσα και την Honda. Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που, όταν πρωτοσυζητούσαμε το ενδεχόμενο συνεργασίας, του είπα: μην βιαστείς να πάρεις κάποια απόφαση και να ξέρεις ότι αν με εμπιστευτείς θα σε δικαιώσω. Δεν το έκανα και του ζητώ συγγνώμη. Όμως νομίζω ότι αυτή η απόφαση είναι η καλύτερη και για εμένα και για την Honda, διότι είμαστε νικητές και οι δυο. Θέλουμε τις νίκες κι εγώ σ’ αυτή την κατάσταση, μ’ αυτή τη μοτοσυκλέτα, δεν το μπορούσα».

Ο Jorge Lorenzo ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2008, έχοντας ήδη στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής δυο χρονιές στα 250cc. Με το γνωστό του απαλό και ψύχραιμο στυλ κατάφερε να πάρει 44 νίκες και τρεις παγκόσμιους τίτλους με την Yamaha.

Το 2017 πήρε μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων στην Ducati, πάνω όμως που άρχιζε να κερδίζει με την GP18, έγινε γνωστό ότι οι κόκκινοι δεν θα ανανέωναν το συμβόλαιό του.

Ο ίδιος βρήκε θέση στην Honda, συγκροτώντας μια μοναδική Dream Team, με τον Marquez που όμως δεν έμελε ποτέ να γίνει πράξη.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο Carmelo Ezpeleta, ο Jorge Lorenzo θα μπει στους Θρύλους του MotoGP στον Αγώνα της Jerez το 2020.