fbpx

Τα αυτοκίνητα ασφαλείας και η αναμενόμενη νίκη Marquez

Τα αυτοκίνητα ασφαλείας και η αναμενόμενη νίκη Marquez

Επί 40 λεπτά οι φίλοι του MotoGP έβλεπαν τα αυτοκίνητα ασφαλείας να κάνουν ….βόλτες για να καταφέρουν να «στεγνώσουν» τη πίστα του Brno στη Τσεχία.

Η δυνατή βροχή που άρχισε να πέφτει με το τέλος του αγώνα της Moto2 έκανε απαγορευτική την εκκίνηση του αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, όμως κανένας αναβάτης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για το αποτέλεσμα που έφερε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η μείωση του ΦΠΑ στα κράνη;

 

Το αποτέλεσμα; Ένας αγώνας 20 γύρων και μια ακόμα αναμενόμενη νίκη του Mark Marquez. Όσο για τη Yamaha, βυθισμένη στα εσωτερικά της προβλήματα, διασώθηκε και πάλι από τον Valentino Rossi έστω με την έκτη θέση της γενικής κατάταξης.

 

 

Ελπιδοφόρα για τη Yamaha ήταν για ακόμα μια φορά η εμφάνιση του Quartararo που κατάφερε με την παλιά Μ1 να τερματίσει πίσω από τον Rossi.

 

 

Κατά τα άλλα, ο μεγάλος νικητής Marc Marquez έγινε ο τέταρτος μόλις οδηγός στην ιστορία του πρωταθλήματος που φτάνει τις 50 νίκες στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ισπανός, μετά το αλαλούμ που έφερε η βροχή, πήρε θέση στο σχηματισμό εκκίνησης με σκληρό ελαστικό μπροστά και μαλακό πίσω.

 

 

Ο Andrea Dovizioso, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του έβαλε τις μεσαίες γόμες που είχε δοκιμάσει και στο ζέσταμα και όπως φαίνεται δεν του …βγήκαν!  Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι Marquez και Dovizioso είχαν ξεφύγει από τους άλλους δυο και περίπου εννέα γύρους πριν το τέλος ο Marquez αποφάσισε να πιέσει.

 

 

Αυτή τη φορά ο Ισπανός ήταν τυχερός αφού απέφυγε την πτώση μετά από ένα γλίστρημα, στη συνέχεια όμως έκανε γρήγορους γύρους ανεβάζοντας τη διαφορά του από τον Dovi που συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση.

Με αυτή τη νέα του επιτυχία, ο Marquez μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά του από τον Dovizioso με τη μεταξύ τους διαφορά να φτάνει τους 63.

 

 

Όμορφη ήταν η μάχη για την τρίτη θέση την οποία κέρδισε ο Jack  Miller από τον Alex Rins.

O Pol Espargaro ξεκίνησε καλά αλλά τελικά τερμάτισε ενδέκατος, ενώ η KTM είδε τον Zarco να μπλέκεται με τους Mir-Morbidelli στην αρχή του αγώνα και να χάνει.

 

 

Ο Crutchlow τερμάτισε πέμπτος με τους Rossi και Quartararo να ακολουθούν μπροστά από έναν απογοητευμένο Danilo Petrucci που έμεινε μόλις στην 8η θέση.

Ο Nakagami κράτησε πίσω του τον πολύ επιθετικό Maverick Vinales, ο οποίος στο τέλος δεν είχε άλλο λάστιχο που έκανε μια από τις γνωστές χείριστες εμφανίσεις του.