fbpx

Όταν έρθει ο κολλητός από τα ξένα!

Όταν έρθει ο κολλητός από τα ξένα!

Καλοκαίρι και περιμένεις αμάν και πώς να πάρει την άδεια του ο κολλητός σου και να έρθει για διακοπές στην Πατρίδα. Είχε φύγει όπως και πολλοί άλλοι νέοι στο εξωτερικό για να βρει δουλειά και εδώ και καιρό η επικοινωνία σας γίνεται πλέον μέσω Skype και αυτή με δυσκολία λόγω των φορτωμένων ωραρίων και των δύο σας! Έφτασε λοιπόν η στιγμή που το κολλητάρι προσγειώνεται στο αεροδρόμιο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 15 tips για να καταλάβεις τον χαρακτήρα των …φίλων του καλοκαιριού

 

Η υποδοχή εννοείται κάτι παραπάνω από θερμή. Και οι δύο έχετε καιρό να βρεθείτε και έχετε πολλά να πείτε. Εσύ ειδικά θες να του πεις τα πάντα με μιας και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός, έχουν γίνει τόσα πολλά στην χώρα που θέλεις να τα πεις! Έχουν γίνει τόσα πολλά στη ζωή σου, εσύ που θεωρείς ότι έμεινες πίσω και θέλεις να τα πεις όλα με μιας για να πάτε για καμμιά μπυροκτάνυξη ή για τσίπουρα! Μην το κάνει όμως!

Μπορεί να είναι κολλητός σου, αδερφός, αλλά σκέψου ότι και αυτός έχει να σου πει πολλά, πάρα πολλά που εσύ δεν γνωρίζεις. Έχει να σου πει πολλά για τη ζωή του στα ξένα, την δουλειά του, τα ζόρια του, τις νύχτες που περνάει μόνος, έχει να σου πει πολλά και αυτό είναι βέβαιο.

Μην τον αρχίσεις με τα δικά σου και με τα όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Άλλωστε και ο ίδιος παρακολουθεί τις ειδήσεις στη χώρα που πήγε και ξέρει τι έγινε και καταλαβαίνει αφού, όπως και εσύ, είναι και εκείνος Έλληνας!

Άστον να εκφραστεί. Να τα βγάλει όλα, να αρχίσει να σου μιλάει για να εκτονωθεί. Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν ήθελε να φύγει έξω, αλλά η ανάγκη για δουλειά είναι μεγαλύτερη πολλές φορές και τον οδήγησε στην ξενιτιά. Θυμάσαι τότε που έφυγε και σας είπε ότι είναι προσωρινό, αλλά πέρααν ήδη τρία χρόνια και όπως σου λέει προοπτική επιστροφής στην Πατρίδα δεν προβλέπεται σύντομα με όλη αυτή την κατάσταση.

Άστον λοιπόν να εκφραστεί να εκτονωθεί! Να σου τα πει όλα, πως περνάει εκεί, πως είναι η δουλειά, το αφεντικό του, η διασκέδαση του. Να σου πει ότι βγάζει χρήματα ίσα για να ζει και να βγαίνει σε κάποιο μπαρ μόνο την Παρασκευή.

Άστον να μιλήσει και θα μάθεις πολλά και μάλιστα από πρώτο και έμπιστο άνθρωπο. Θα μάθεις πως ζούνε στην Ευρώπη ή στην Αυστραλία και σύγκρινε τις διαφορές. Αν όλα όσα σου πει τα εκτιμήσεις με αντικειμενικότητα και όχι με το σκεπτικό «εδώ είναι Ελλάδα», τότε ίσως μάθεις πολλά από τον κολλητό σου.

Από την άλλη δεν είναι ευγενικό να τον πρήξεις με τα δικά σου μόλις που πάτησε το πόδι του σε ελληνικό έδαφος!