fbpx

Έτσι χάνεις κιλά – εξπρές για να είσαι άνετος τα Χριστούγεννα

Έτσι χάνεις κιλά – εξπρές για να είσαι άνετος τα Χριστούγεννα

Σίγουρα δε λέμε να λιώσεις στη διατροφή και στο τρέξιμο, αλλά μπορείς άνετα από σήμερα μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να χάσεις μέχρι και δύο κιλά, τα οποία βέβαια μάλλον θα τα ξαναβάλεις… αλλά σίγουρα με αυτόν τον τρόπο οι γιορτές δεν θα σε επηρεάσουν σωματικά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Καφές κανονικός ή ντεκαφεινέ; Ποιος είναι ο καλύτερος!

 

Έτσι θα μπορείς να φας  και να χαρείς άνετα τα τραπέζια, γιατί η αλήθεια είναι ότι όσο και να φας περισσότερα από δύο κιλά δεν πρόκειται να φορτωθείς!

Δες λοιπόν τι μπορείς να κάνεις:

 

  1. Αύξησε την αεροβική

Μείωσε τα βάρη και αύξησε την αεροβική προπόνηση. Και αν δεν μπορείς το τρέξιμο υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όπως το ποδήλατο, το ελλειπτικό κ.α.

 

  1. Ενίσχυσε τη διατροφή σου με περισσότερη πρωτείνη

Προτίμησε την άπαχη πρωτεΐνη, από ψάρια, κοτόπουλο, γαλοπούλα, κινόα και αβγά ή συνδυασμούς όπως φακόρυζο, φασόλια και ψωμί ολικής άλεσης.

 

  1. Αύξησε τις φυτικές ίνες

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως και τα προϊόντα ολικής άλεσης, περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες εκτός του ότι βοηθούν στην υγεία του εντέρου και τη μείωση της χοληστερίνης. Βοηθούν να παραμένουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και να μην αναζητούμε συνεχώς λιχουδιές.

 

  1. Κομμένα τα γλυκά… θα τα φας όλα μαζεμένα στις γιορτές!

Η ζάχαρη θα υπάρχει σε πληθώρα στους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που πρόκειται να κατασπαράξεις χωρίς έλεος τις χριστουγεννιάτικές ημέρες. Γι’ αυτό μέχρι τότε τα γλυκά κομμένα!

 

  1. Μείωσε το αλάτι

Όπως είναι γνωστό, δεν είναι μόνο το αλάτι που προσθέτουμε εμείς στα φαγητά, αλλά και το αλάτι που περιέχουν οι τροφές –ειδικά οι επεξεργασμένες- από μόνες τους. Προσοχή στις ετικέτες τους και για να είστε ακόμη πιο ήσυχοι καλό θα είναι να  αποχωριστείτε το αλάτι τελείως για τις 2 επόμενες εβδομάδες, για να αποφύγετε και μια πιθανή κατακράτηση υγρών και πρήξιμο.

 

  1. Μείωσε αναψυκτικά και ποτά

Αναψυκτικά, αλκοόλ, καφέδες με σαντιγί και πολλή ζάχαρη, χυμοί εμπορίου με ζάχαρη κ.ο.κ. αποτελούν θερμιδικές βόμβες που μάλιστα δεν καταλαβαίνετε ότι καταναλώνετε, ακριβώς επειδή είναι υγρές.