fbpx

Αυτός είναι ο πιο …σωστός καφές για να πίνεις κάθε πρωί!

Αυτός είναι ο πιο …σωστός καφές για να πίνεις κάθε πρωί!

Βρετανοί επιστήμονες μετά από έρευνα σε 9,2 εκατομμύρια κόσμου διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν καφέ διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία. Μερικά είδη καφέ, όμως, φάνηκε να παρέχουν περισσότερα οφέλη, ενώ μερικές προσθήκες στον καφέ φαίνεται ότι δρουν επιβαρυντικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι κορυφαίες τροφές για να χτίσεις 6pack μοντέλου

 

Η ουσία της έρευνας είναι ότι να ξέρεις να πίνεις σωστά τον καφέ που προτιμάς.

Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς για πολλούς ανθρώπους, αν είσαι ένας από αυτούς τότε πρέπει να μάθεις τι πρέπει να του προσθέτεις σύμφωνα με έρευνα.

Όπως εξηγεί η διαιτολόγος Julia Zumpano, από την Cleveland Clinic στο Οχάιο, τα μεγαλύτερα οφέλη φάνηκε να παρέχει ο αλεσμένος καφές και ο γενικότερα ο σκέτος:

«Αν κάποιος προσθέσει πλήρες γάλα, κρέμα, σιρόπι σοκολάτας, άλλα σιρόπια,  ζάχαρη κ.λπ., τροφοδοτεί τον οργανισμό του με πρόσθετη ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά, τρανς λιπαρά και θερμίδες», εξηγεί. «Σε τέτοια περίπτωση, ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό τα δυνητικά οφέλη του καφέ».

Αν δεν σας αρέσει σκέτος ο καφές, δοκιμάστε να ενισχύσετε την γεύση του με φυσικά υλικά, συνιστά η ειδικός. Τέτοια υλικά είναι η κανέλα, το κάρδαμο, η βανίλια, το σκέτο κακάο, λίγο άπαχο γάλα ή ακόμα και το μοσχοκάρυδο. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τη γλυκύτητά του με τεχνητά ή φυσικά γλυκαντικά, ακόμα και με μέλι.

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι όφελος αποκόμιζαν και όσοι έπιναν πολύ καφέ, φθάνοντας ή ξεπερνώντας τα οκτώ φλιτζάνια την ημέρα.

Ωστόσο «έχει σημασία να διευκρινιστεί τι εννοούμε όταν λέμε “ένα φλιτζάνι καφέ”», λέει η κυρία Zumpano. «Και αυτό διότι ένα φλιτζάνι ισούται με 230 ml ροφήματος».

Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε ένα μικρό φλιτζάνι. Όταν όμως κάποιος πίνει μία μεγάλη κούπα, μπορεί να φθάνει ακόμα και τη διπλάσια ποσότητα, χωρίς να το συνειδητοποιεί. Επομένως δεν πίνει έναν καφέ, αλλά δύο.