fbpx

Η καραντίνα, το Πάσχα, η Πρωτομαγιά και το χάσιμο των κιλών που φόρτωσες!

Η καραντίνα, το Πάσχα, η Πρωτομαγιά και το χάσιμο των κιλών που φόρτωσες!

Όλα άρχισαν από την επιβολή της καραντίνας… Μετά ήρθε το Πάσχα και μετά από διάλλειμα η Πρωτομαγιά και όλα μέσα στο σπίτι που σε  …καλούσε να μαγειρέψεις όποια γκουρμεδιά έβλεπες στο intrnet ή στην τηλεόραση!

Δε λέω καλά περάσαμε. Φάγαμε, ήπιαμε, κοιμηθήκαμε με τις ώρες, κάναμε και καμιά βόλτα… Πήξαμε μέσα στα σπίτια μας, αλλά αυτό δεν ήταν το πρόβλημα, αλλά η …κοιλίτσα που φούσκωσε και τώρα πρέπει να …ξεφουσκώσει!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να πως θα καταφέρεις να «γραμμώσεις» μέσα σε ένα μήνα

 

Βάλε λοιπόν κάτω το κεφάλι και άρχισε να ιδρώνεις, επειδή οι παραλίες θ΄ ανοίξουν και θα πάμε και διακοπές και σαββατοκύριακα στη Χαλκιδική και σίγουρα δεν θέλεις να έχεις την μπάκα παρέα σου!

Δες μερικά tips για να κάνεις την επίθεση της επιστροφής από την καραντίνα:

  1. Οι πρώτες προπονήσεις να γίνουν σε ρυθμούς HITT ώστε να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να έχεις πιο γρήγορα αποτελέσματα.
  2. Ο καθορισμός στόχων είναι τόσο σημαντικός επειδή σου δίνει το κίνητρο για να συνεχίσεις και ίσως ακόμη και να ξεκινήσεις. Οι στόχοι σου επιτρέπουν να ξεπεράσεις τα εμπόδια που θα συναντήσεις και να έχεις όρεξη για τη προπόνηση.
  3. Κάνε προπόνηση πέντε φορές την εβδομάδα! Τι άλλες δύο μέρες απλά ξεκουράσου!
  4. Σχεδίασε τα φαγητά όλης της βδομάδας και προετοίμασε καθημερινά τα γεύματα που θα πάρει μαζί σου στη δουλειά ή θα φας σπίτι. Η προετοιμασία γευμάτων είναι οικονομικά αποδοτική και πιο υγιεινή.
  5. Ακολούθα τις εξής συμβουλές διατροφής:

Απέφυγε τα τηγανητά

Μακριά από τη μαγιονέζα και διαφόρων ειδών σαλάτες στα σάντουιτς.

Σάντουιτς με κοτόπουλο αντί για γύρο.

Απέφυγε λουκάνικα μπέικον και μπιφτέκια.

Αν φας πίτσα πάρε την πιο απλή με τυρί και όχι με απ΄ όλα!

Προτίμησε να φας σπανακόπιτα αντί για τυρόπιτα.

Βάλτα στο πρόγραμμα και θα δεις τη διαφορά!