fbpx

Να γιατί ο Marc Marquez φοβάται τον Fabio Quartararo

Να γιατί ο Marc Marquez φοβάται τον Fabio Quartararo

Η αντίδραση του Marc Marquez μετά τη νίκη του, στον αγώνα του Mizano ήταν λες και κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό βέβαια θα το κερδίσει, αφού μαθηματικά είναι ήδη ο πρωταθλητής, όμως ο Ισπανός φαίνεται ότι ζορίστηκε να …κόψει τον αέρα στον ανερχόμενο Γάλλο της δορυφορικής Yamaha, Fabio Quartararo που πρέπει να θεωρεί μελλοντική απειλή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί το φετίχ πολλών γυναικών είναι οι μηχανόβιοι!

 

O Marquez ζορίστηκε πολύ να κάμψει την αντίσταση του Quartararo που οδηγεί μια περσινή M1, η οποία μάλιστα παρουσιάζει πολλά προβλήματα, όπως αυτά των ταλαντώσεων! Μια M1 που δεν έχει την τελική αλλά ούτε και τις δυνατότητες του φετινού μοντέλου. Παρ όλα αυτά ο νεαρός Quartararo κατάφερε όχι μόνο να πάρει τη pole του αγώνα αλλά να σταθεί επάξια στη πρώτη θέση μέχρι να καταφέρει να τον περάσει ο Marquez μετά από 26 γύρους!

 

 

Με βάση τη λογική αν ο  Γάλλος οδηγούσε μια φετινή M1 είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κέρδιζε τον Marc Marquez και φυσικά θα αποτελούσε απειλή για την παντοκρατορία του Ισπανού τα τελευταία χρόνια.

 

 

Ο Marquez ρισκάρισε σε έναν αγώνα που δεν ήταν απαραίτητο να κερδίσει καθώς ο Dovi είναι αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Ρισκάρισε μια ενδεχόμενη πτώση με άγνωστα αποτελέσματα μόνο και μόνο για να «σπάσει τον τσαμπουκά» του νεαρού Γάλλου που όπως φαίνεται θα είναι ο επόμενος του Rossi στην εργοστασιακή Yamaha.

 

 

Από την άλλη ο Valentino Rossi έτρεξε έναν αγώνα …για να τρέξει! Δεν ρισκάρισε ούτε στιγμή, παρά μόνο σε μια κόντρα με τον Rins. Ο Ιταλός θρύλος του MotoGP που την προηγούμενη εκπλήρωσε ένα όνειρο που είχε από την αρχή της καριέρας του, φαίνεται ότι αρχίζει να στρώνει το …κλίμα της σταδιακής αποχώρησης του από τους αγώνες! Εκκίνησε από την έβδομη θέση και τελικά τερμάτισε στην τέταρτη, χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

 

 

Κατά τα άλλα ο αγώνας του Mizano ήταν ωραίος, χωρίς όμως να έχει τις ιδιαίτερες εκείνες στιγμές που θα τον έκαναν μοναδικό.

 

 

Πίσω από τους δυο πρώτους, ο Maverick Vinales περιορίστηκε στην τρίτη θέση μη μπορώντας να ανταγωνιστεί το δίδυμο Quartararo – Marquez που από την αρχή είχε την πρωτοπορία του αγώνα.

Ο Dovi ξεκίνησε έκτοςκαι τερμάτισε σε αυτή τη θέση, χωρίς να μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματα με τη χαμηλή πρόσφυση της πίστας.

Την πολύ καλή έβδομη θέση πήρε ο Pol Espargaro, ενώ οι Mir-Miller-Petrucci έκλεισαν τη δεκάδα των πρώτων.

 

 

Επόμενος αγώνας 22 Σεπτεμβρίου Άραγκον!